Заслуженому – бути заслуженим

Заслуженому – бути заслуженим

Олександру Гнатовичу Ковалю буде присвоєно звання заслуженого працівника фізичної культури та спорту. Таке рішення було прийнято на спільному засіданні вченої ради та конференції трудового колективу університету.

Олександр Коваль – старший викладач кафедри фізичного виховання. Має державні нагороди – медаль за працю та звитягу. Загальний стаж роботи – 34 роки.

Забезпечує викладання навчального курсу фізичного виховання для студентів факультету української філології та журналістики та факультету іноземної філології.

З урахуванням досягнень вітчизняного та світового спорту, передових технологій в галузі стрілецького спорту проводить заняття в групі спортивно-педагогічного вдосконалення. Студенти групи є членами збірної команди України з кульової стрільби. Це 9 майстрів спорту міжнародного класу, 3 майстри спорту України.

Він є активним учасником спортивного життя України. Крім того, його вихованці мають високі спортивні досягнення. Так, його вихованець, Сергій Куліш, срібний призер 31 Олімпіади в Ріо-де-Жанейро.

Оксана Грушанська