Фестиваль «Бруківка» – магія кіномистецтво

Фестиваль «Бруківка» – магія кіномистецтво

У Кам’янці-Подільському відбувся третій міжнародний кінофестиваль «Бруківка». Впродовж п’яти днів гості мали можливість переглядали фільми під відкритим небом, слухали музичні гурти, зустрічатися із відомими діячами української кіноіндустрії. У межах фестивалю було представлено відомі документальні стрічки, такі як «Людина з табуретом», «Перша сотня», «Тарас. Повернення».

Дійство відбувалося на декількох локацій одночасно, аби кожен міг обрати для себе найактуальнішу подію – серед яких перегляд стрічок різних жанрів, воркшопи, виставки. Один із воркшопів з пластилінової анімації «Young crazy creative» провела випускниця факультету української філології та журналістики Тетяна Ясінчук.

На території Старої фортеці була вистелена червона доріжка, де гості могли зробити фото з улюбленими режисерами. Саме там відбувався перегляд фільмів жахів (що припало на п’ятницю 13 вересня!), театралізоване світлове 3D шоу «Хроновожер Леварій і проклята Аурінія» за участю театру «Лінк» та вогняне шоу.

Директор фестивалю – Андрій Заєць, випускник економічного факультету КПНУ ім. І. Огієнка, серед організаторів дійства – Олександра Сидорчук та Діана Грушанська, магістрантки історичного факультету.

Міжнародний кінофестиваль «Бруківка» – незалежний український фестиваль сучасного українського та міжнародного кіно. На цьогорічний фестиваль було надіслано майже 800 фільмів з 70 країн світу, з них понад 120 робіт молодих режисерів з України.

Діана Грушанська, магістрантка історичного факультету