Мрії збуваються

Мрії збуваються

Мабуть, немає молодої людини, яка б не хотіла побувати за кордоном, у великому мегаполісі. Такою була й моя мрія.

(Омріяний квиток у руках!)

Після 10 класу я відпочивала в Німеччині, у таборі «BethSimha». Тоді в мене з’явилося бажання знати кілька іноземних мов. Тож після закінчення школи я без вагань вступила на факультет іноземної філології нашого Кам’янець-Подільського національного університету. До речі, загальний термін навчання моєї родини в нашому виші складає 49 років.

На третьому курсі ознайомилася з програмою, за якою можна було поїхати до США. Сьогодні я щиро вдячна ректорові університету С.А. Копилову, деканові факультету іноземної філології А.І. Миколайчук, завідувачеві практики Л.М. Римар за сприяння та підтримку. Успішно склала літню сесію, отримала документацію, настанови, вказівки щодо проходження практики. Адже кращого практикуму як трьохмісячне перебування в англомовній країні не знайти.

Також хочеться розповісти про ті враження, які отримала, перебуваючи в штаті Конектикут. Працювала з дітьми в парку атракціонів «SixFlags». Скажу відверто: було не легко, але цікаво. В моїй команді супервайзерами були американці, а разом зі мною працювали студенти з різних континентів і країн світу. Моїми друзями стали студенти з Колумбії, Філіппін, Китаю, Ямайки, Болгарії, Туреччини. Спілкуюся з ними й сьогодні, продовжую вдосконалювати знання англійської і знайомитися з традиціями їхніх народів.

Для нас у парку організовувалися вечірки, де ми відпочивали, веселилися. Так керівники висловлювали нам подяку за сумлінну працю. А на вихідні ми подорожували Америкою. Усіх вражень словами не передати. Захоплює подих від відвідування Ніагарського водоспаду, Нью-Йоркського “Empire State Building”, екскурсії по Брукліну, Манхетену, подорожі катером навколо Статуї Свободи, відвідування одного із найвідоміших музеїв світу воскових фігур «Madame Tussauds».

Справжній патріотизм американців я відчула, коли приїхала до міста Бостон. Якраз цього дня, 4 липня, в США святкують День незалежності. Звуки американського гімну й сорокахвилинні залпи салютів справили незабутнє враження.

Бути в США й не відвідати столицю – це неприпустимо. Білий дім, Капітолій, бібліотека Конгресу, меморіал Джеферсона, Пентагон, штаб-квартира ФБР, могила Кеннеді – це відомі всьому світу місця, біля яких я побувала.

Одержанні в університеті знання з англійської мови дозволили мені багато побачити і все розуміти під час спілкування з американцями. За сумлінну працю в парку розваг я отримала численні нагороди та рекомендаційний лист-подяку. Так завершилася моя літня практика в США. Все було просто клас!!!

 Великий Боїнг приземляється в Борисполі. Я знову на рідній землі…

І все-таки мрії збуваються!

Сут Наталія, студентка 43-а групи
факультету іноземної філології