Регіональна науково-практична конференція

Регіональна науково-практична конференція

19 грудня 2019 року на базі кафедри теорії та методик дошкільної освіти Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка відбулася Регіональна науково-практична конференція «Сучасне освітнє середовище закладу дошкільної освіти як чинник особистісного розвитку дитини».

У конференції взяли участь науковці, практики (управлінці та педагоги закладів дошкільної освіти міста та району), студенти магістратури спеціальності “Дошкільна освіта”. Виступи доповідачів було присвячено таким актуальним проблемам дошкільної освіти, як: теоретико-методичні засади особистісного розвитку дитини дошкільного віку; психолого-педагогічні умови особистісного розвитку дитини дошкільного віку; інноваційні технології розвитку дитини дошкільного віку; наступність у дошкільній і початковій освіті в педагогічній теорії та практиці тощо.

У межах конференції було проведено показовий освітньо-виховний захід «В країні новорічних бажань» за участі студентів 3-4 курсів спеціальності Дошкільна освіта (ініціатори та організатори – кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри теорії та методик дошкільної освіти І. О. Газіна та кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри педагогіки та управління навчальним закладом В. В. Федорчук). Мета заходу – презентація набутих студентами професійних знань умінь і навичок з питань музично-естетичного виховання дітей дошкільного віку, організації різних видів діяльності, зокрема свят і розваг.

У «Країні новорічних бажань» побували й учні 4 класу Кам’янець-Подільської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 ім. Т. Г. Шевченка (учитель-класовод Федорук Ю. В.), котрі разом із майбутніми педагогами та казковими персонажами співали, музикували, жартували.

Всі учасники конференції та новорічного дійства відчули позитивний вплив української національно-обрядової поезії, пройнялися почуттям національної гордості за духовно-культурну спадщину наших пращурів.

Зі святом Вас, шановні учасники конференції й усі, хто причетний до справи виховання молодого покоління. Нехай добродій Святий Миколай буде надійним помічником у всіх Ваших намірах і починаннях.

Наталія Каньоса, доцент кафедри теорії та методик дошкільної освіти