Реформа вищої освіти: зустріч із заступником МОН України Єгором Стадним

Реформа вищої освіти: зустріч із заступником МОН України Єгором Стадним

18 лютого 2020 року Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка з робочим візитом відвідав Єгор Стадний, заступник Міністра освіти і науки України. Мета візиту чиновника – зустріч із колективом університету для роз’яснень нових кроків реформи вищої освіти та обговорення проблем, які цікавлять сьогодні працівників і здобувачів вищої освіти.

Єгор Стадний розповів присутнім про зміни у вищій освіті, про запровадження фінансової автономії університетів, відходження від фінансування університету за кількістю студентів.

Нова модель вищої освіти та показники якості університетів, запровадження регіонального коефіцієнта, що збільшує фінансування регіональних університетів, надання кваліфікації вищій освіті, входження до міжнародного рейтингу, ціна контракту, міжнародна позика, зміни щодо ліцензування спеціальностей, акредитація рівнів вищої освіти, спеціальностей, моніторинг працевлаштування випускників,  об’єднання університетів – про все це пан Єгор розповів науково-педагогічним працівникам, співробітникам та здобувачами вищої освіти.

Виступ чиновника викликало в присутніх чимало запитань щодо змін у вищій школі.

Усі охочі мали змогу дати заступникові міністра запитання, на які вони отримали змістовні відповіді.

Оксана Фаріон