День бібліографії «Наша інформація – ваш успіх»

День бібліографії «Наша інформація – ваш успіх»

27 лютого 2020 року фахівці інформаційно-бібліографічного відділу та відділу електронних інформаційних ресурсів провели День бібліографії для студентів 1-го курсу факультету української філології та журналістики та студентів 3-го курсу факультету іноземної філології. На заході були присутні викладачі факультетів і бібліотечні працівники. Під  час проведення Дня бібліографії студенти та викладачі дізналися багато цікавого про довідково-пошуковий апарат бібліотеки (ДПА), зокрема, детально ознайомилися з системою каталогів і картотек, бібліографічним обслуговуванням, можливостями віртуальної довідки, електронного каталогу, послухали методичні рекомендації щодо бібліографічного оформлення списків літератури до наукових праць, пошуку нових джерел за відповідною тематикою.

Було презентовано також структуру сайту бібліотеки, її сторінки в соціальних мережах. Бібліографи підготували відкритий перегляд нових надходжень праць викладачів факультету української філології та журналістики й факультету іноземної філології «Нові часи – нова література».

Присутніх було проінформовано про бібліографічну продукцію бібліотеки (науково-допоміжні бібліографічні покажчики), послуги бібліотеки (визначення індексів УДК, оформлення бібліографічного списку літератури, ознайомлено з електронним сервісом бібліотеки, можливостями наукометричних баз даних та електронного архіву К-ПНУ ім. Івана Огієнка для пошуку інформації, особливостями роботи з електронним каталогом бібліотеки університету.

День бібліографії підготували й провели: Наталія Сторожук, бібліограф другої категорії інформаційно-бібліографічного відділу, Андрій Кунцевич, заввідділом електронних інформаційних ресурсів.

Наталія Сторожук, бібліограф другої категорії

інформаційно-бібліографічного відділу