Захист виробничої практики студентів спеціальності “Комп’ютерні науки”

Захист виробничої практики студентів спеціальності “Комп’ютерні науки”

27 лютого 2020 року на фізико-математичному факультеті відбувся захист виробничої практики студентами, котрі навчаються за навчальним планом підготовки бакалавра галузі знань 12 “Інформаційні технології” спеціальності 122 “Комп’ютерні науки” за освітньо-професійною програмою “Комп’ютерні науки та інформаційні технології”.

Здобувачі вищої освіти академічних груп KNms1‑B17 і KN‑B16 упродовж шістьох тижнів (з 13.01.2020 р. по 21.02.2020 р.) проходили виробничу практику на базі таких підприємств: “Web-systems Solutions”, “Європейська школа програмістів”, “АЙ ТІ ПРОМОУШН”, “Подільські інтелектуальні системи”, “Логік-Ленд”, “Скаме‑УА”, ТОПХ “Кам’яний острів”, “Укрпошта”, “Міськтепловодоенергія”.

Під час проходження виробничої практики студенти формували професійні практичні, вміння та навички, необхідні для успішної роботи на посаді фахівця з інформаційних технологій в організаціях, що проектують чи експлуатують програмне забезпечення персонального комп’ютера, інформаційні системи, автоматизовані системи управління, застосовують інформаційні методи і персональні комп’ютери для моделювання виробничих процесів, проведення чисельного експерименту й розв’язування різноманітних науково-технічних задач.

Під час захисту студенти ділилися враженнями про проходження практики, розповідали про особливості роботи в колективах, про виконані ними завдання, про комп’ютерну техніку, з якою довелося працювати, аналізували та оцінювали свої спроможності подальшого працевлаштування на таких підприємства.

У підбитті підсумків виробничої практики, крім студентів, керівників практики –викладачів фізико-математичного факультету, також узяли участь представники одного з підприємств, де працювали практиканти, а саме громадської організації “Творче об’єднання письменників та художників “Кам’яний острів”.

Приємно зазначити, що на захист практикантів завітала випускниця нашого університету Марія Міхальська, котра кілька років тому на фізико-математичному факультеті здобула освітній ступінь бакалавра за напрямом підготовки “Інформатика” та ступінь освіти магістр зі спеціальності “Комп’ютерні науки та інформаційні технології”. Цьогоріч вона, обіймаючи посаду фахівця з інформаційних технологій, представляє організацію, що надала нашим студентам базу для проходження виробничої практики.

Наприкінці обговорення результатів практики до слова було запрошено стейкхолдера HR та тренера проекту IT Castle з ТОПХ “Кам’яний острів” Тетяну Сметанюк, котра у своєму виступі побажала студентам під час проходження практик проявляти більше сміливості, жвавості, ініціативності та креативності, щоб практика для них була ефективним і цікавим задоволенням.

Олена Смалько, доцент кафедри  інформатики