Звернення в.о. ректора К-ПНУ імені Івана Огієнка Володимира Дубінського

Звернення в.о. ректора К-ПНУ імені Івана Огієнка Володимира Дубінського

Шановні колеги,  співробітники та студентство!

У період надзвичайної ситуації, що склалася на сьогодні, а саме поширення епідемії коронавірусної інфекції в Україні, Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка продовжує стабільно працювати.

Згідно з наказом в. о. ректора «Про організаційні заходи для запобігання поширенню коронавірусу Covid-19» від 18.03.2020 р. №30-ОД в університеті забезпечено безперервне здійснення освітнього процесу зі здобувачами вищої освіти всіх рівнів із використанням дистанційних технологій навчання.

Науково-педагогічні працівники проводять спілкування зі студентами за допомогою модульного об’єктно-орієнтованого динамічного навчального середовища (MOODLE), мобільних додатків Viber і Skype. Окремі співробітники переведені на роботу в дистанційному режимі та на гнучкий режим роботи. Крім того, в університеті здійснено всі необхідні профілактичні заходи з метою попередження масового поширення коронавірусної інфекції та інших гострих респіраторних інфекцій. Відповідні служби здійснили низку робіт щодо підтримання функціонування інженерних споруд, мереж, комунікацій, а також необхідної температури повітря у приміщеннях.

В умовах карантинного режиму Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка продовжує розширювати горизонти дистанційної діяльності. Свідченням цього є проведення акредитаційної експертизи 6 освітніх програм спеціальностей університету з 6 до 15 квітня 2020 року із використанням технічних засобів відеозв’язку. Для пошуку нових інноваційних підходів в організації освітнього процесу університет приєднався до платформи Cousera – одного з онлайн-курсів масового дистанційного навчання і підвищення кваліфікації в сфері ІТ та інших спеціальностей.

Незвичний формат роботи університету засвідчує не менш продуктивну активізацію наукової діяльності, а саме: 4 збірники наукових праць Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка включено до Переліку наукових фахових видань України (відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 17 березня 2020 року № 409).

Високо оцінено діяльність окремих науково-педагогічних працівників вишу. Зокрема, Іван Гуцул, кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації творів мистецтва став фіналістом другого етапу Міжнародного мистецького пленеру «Кращий художник/The best artist 2020».

У зв’язку із посиленням карантинних заходів приймальна комісія Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка продовжує працювати та надавати консультації щодо вступу до університету дистанційно. На своєму вебсайті приймальна комісія підготувала й розмістила програми творчих конкурсів і співбесід, а також максимальні обсяги державного замовлення на прийом у 2020 році, що є одними із найбільших у нашому регіоні.

Щира подяка всім науково-педагогічним працівникам, студентам, співробітникам університету, які в нелегкий для країни час повною мірою відчувають відповідальність за належне забезпечення освітнього процесу. Завдяки високому професіоналізму і розумінню колективу Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка разом зможемо подолати всі виклики сьогодення.

Не потрібно панікувати, а слід продовжувати дотримуватися правил і рекомендацій Міністерства охорони здоров’я України, що допоможуть підтримати імунітет та вбережуть від захворювання.

З повагою в. о. ректора Володимир Дубінський