Презентація Програми імені Фулбрайта для студентів, аспірантів і викладачів

Презентація Програми імені Фулбрайта для студентів, аспірантів і викладачів

2 квітня 2014 р. відбулася презентація Програми імені Фулбрайта для студентів, аспірантів і викладачів. Захід пройшов у залі засідань вченої ради університету.

Марта Коломиєц, директор Програми імені Фулбрайта в Україні, ознайомила студентську аудиторію та викладачів з можливостями, які надає Програма своїм учасникам. Відбулося обговорення умов участі у конкурсах на отримання фулбрайтівських стипендій.

Присутні детальніше дізналися про наступні конкурси Програми імені Фулбрайта:

Fulbright Graduate Student Program: навчання в університетах Сполучених Штатів Америки від одного до двох років для здобуття ступеня магістра. У конкурсі можуть брати участь студенти старших курсів, випускники українських вищих навчальних закладів, аспіранти.

Анкети на конкурси приймають до 16 травня 2014.

Fulbright Faculty Development Program: проведення дослідження в університетах США упродовж 6-9 місяців. Кандидати на участь у програмі: викладачі і дослідники віком до 40 років, з дворічним професійним досвідом, які ще не мають наукового ступеня, та молоді кандидати наук (не пізніше 3-х років після захисту).

Анкети на конкурси приймають до 1 листопада 2014 року.

Fulbright Scholar Program: проведення досліджень в університетах США на період від чотирьох до дев’яти місяців. У програмі можуть взяти участь кандидати та доктори наук; діячі культури, фахівці з бібліотекарства, журналісти та юристи; дослідники з п’ятирічним досвідом без наукового ступеня та аспіранти або здобувачі, які отримають науковий ступінь до вересня 2014 року.

Анкети на конкурси приймають до 15 жовтня 2014 року.

Володимир Кшевецький, керівник
відділу наукової роботи і міжнародних зв’язків.
Світлина Ольги Комарової