Мозаїка спогадів Лінгвістичного центру

Мозаїка спогадів Лінгвістичного центру

Лінгвістичний центр – це комфортне місце, де в дружній атмосфері кожен може вивчати іноземні мови максимально зручно, доступно, захопливо й ефективно. Саме таке місце ми й прагнули створити. То що ж робить команда Лінгвістичного, щоб реалізувати мету?

Завдяки тренінговому центру «Лінгвіст» викладачі англійської мали змогу пройти 24-годинний курс тренінгів, що базувався на CETF.

Провівши п’ять днів у компанії сертифікованого викладача Британської Ради Світлани Дроботенко, викладачі Лінгвістичного центру “освіжили” свої знання та уміння, дізналися про нові підходи та методики, вдосконалили навички викладання. Сповнені ентузіазму та натхненні новими ідеями, вони реалізовують здобутий досвід під час роботи зі студентами, а теплі спогади про минуле завжди викликають у них посмішку.

Пишаємося й тим, що наші learners мають змогу відвідувати майстер-класи та розмовні клуби з native speakers. Неодноразово гостем Лінгвістичного центру був Неб Дерелл, ментор, викладач англійської мови із США, котрий ділився цікавими порадами стосовно вивчення мови. Гасло гостя «I teach from the heart, not from the book» тепер стало «крилатим» серед наших викладачів та студентів. Такі заходи проходять у дружелюбній атмосфері, а студенти і викладачі отримують неймовірні враження та незабутній досвід.

Зустріч із Світланою Пілішек, директором авторизованого центру тестування Pearson Test of English, надихнула викладачів Лінгвістичного центру на нові ідеї співпраці. Тепер ми готуємося до міжнародного іспиту Pearson Test of English General, який спрямований на те, щоб визначити рівень володіння іноземною мовою. Результати тесту підтверджуються сертифікатом безстрокової дії.

Ще одним аспектом нашої роботи в умовах пандемії є розвиток міжнародної співпраці Університету. Використовуючи можливості платформ Google Meet та Zoom, ми проводимо онлайн-зустрічі з людьми, котрі об’єднані любов’ю до англійської мови та бажанням успішно підготуватися до міжнародного іспиту.

Для того щоб краще орієнтуватися у світі онлайн-викладання, викладачі активно беруть участь у вебінарах, як-от: Ways of using your coursebook with online classes, Ideas for using breakout rooms, “Реалізація компетентнісного підходу у викладанні англійської мови”. Також працівники центру є активними учасниками семінарів та челленджів від British Council, Infolinguist and Cambridge English.

         Без сумніву, для викладачів та слухачів Лінгвістичного центру карантин — це не відпочинок, а наполеглива праця і час для самовдосконалення.

Наталія Сліпачук, керівник Лінгвістичного центру