МОЗ розробило Тимчасові рекомендації щодо організації та протиепідемічних заходів у закладах освіти в період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)

МОЗ розробило Тимчасові рекомендації щодо організації та протиепідемічних заходів у закладах освіти в період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)

У документі, який був затверджений 30.07.2020 р., регламентовано, зокрема, вимоги щодо організації освітнього процесу в закладах вищої освіти. З-поміж них:

  1. Допуск до роботи персоналу здійснювати за умови використання засобів індивідуального захисту (респіратора або захисної маски,у тому числі виготовлених самостійно) після проведення термометрії безконтактним термометром.
  2. Керівникові закладу вищої освіти затвердити маршрути руху здобувачів вищої освіти (задіюючи всі можливі входи в приміщення закладу) та скласти графік, за яким відбуватиметься допуск здобувачів вищої освіти до закладу. Графік допуску повинен формуватися таким чином, щоб запобігати утворенню скупчення учасників освітнього процесу.
  3. Допуск до закладу вищої освіти батьків, крім осіб, які супроводжують осіб з інвалідністю, заборонений.
  4. Вхід до приміщень закладу вищої освіти дозволено за наявності захисної маски або респіратора. Захисні маски можуть не використовуватися під час проведення занять у навчальних приміщеннях. Під час пересування приміщеннями закладу вищої освіти використання захисних масок є обов’язковим.
  5. На вході до всіх приміщень закладу вищої освіти необхідно організувати місця для оброблення рук антисептичними засобами, які позначити яскравим вказівником про правила та необхідність дезінфекції рук (банер, наклейка, тощо).
  6. Пересування здобувачів вищої освіти між авдиторіями повинно бути мінімізованим, зокрема, шляхом проведення занять упродовж дня для однієї і тієї ж групи в одній і тій самій аудиторії (кабінеті), застосування модульного підходу до організації вивчення дисциплін тощо.
  7. У розкладі занять необхідно передбачити можливість визначення різного часу початку та закінчення занять (перерв) для різних груп.
  8. Необхідно забезпечити раціональне використання запасних виходів із закладу вищої освіти, використання розмітки на підлозі, що полегшує організацію двостороннього руху коридорами, виокремлення зон переміщення для різних вікових категорій здобувачів вищої освіти.
  9. За можливості забезпечити проведення занять з окремих предметів на відкритому повітрі.

За матеріалами сайту МОЗ України