Підготовка до навчального року в університеті: нові виклики, пріоритети та основні завдання

Підготовка до навчального року в університеті: нові виклики, пріоритети та основні завдання

В умовах пандемії COVID-19 Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка продовжує працювати в штатному режимі. Зокрема, триває активна підготовка до нового навчального року. За окремими напрямами діяльності активізувалася робота з урахуванням рекомендацій Міністерства охорони здоров’я, спрямованих на запобігання ускладнення епідемічної ситуації внаслідок поширення коронавірусної хвороби. Освітній процес в університеті планують організувати відповідно до графіку, за яким відбуватиметься допуск здобувачів вищої освіти до вишу. На сьогодні в К-ПНУ здійснюють систематичний контроль за дотриманням усіх протиепідемічних заходів. Заплановано, що початок навчального року для студентів 2, 3, 4 курсів та 2 курсів магістратури розпочнеться 1 вересня, для студентів 1 курсів та 1 курсів магістратури – 14 вересня. Здійснюють підготовку щодо реалізації змішаної моделі навчання на всіх спеціальностях університету.

Крім того, продовжує активно працювати приймальна комісія К-ПНУ. З 1 серпня розпочав свою роботу консультаційний центр. Понад 600 абітурієнтів отримали допомогу у створенні електронного кабінету та щодо подання заяв до вступу до університету. Вступники (на основі повної загальної середньої освіти) проходять творчі конкурси зі спеціальностей (освітніх програм): 017 Фізична культура і спорт  (Тренер з видів спорту), 023 Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація (Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво), 023 Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація (Реставрація творів мистецтва), які триватимуть до 12 серпня. Розпочато приймання документів для вступу до магістратури.

Значну увагу приділено належній підготовці матеріально-технічної бази К-ПНУ. 04 серпня ректор університету Сергій Копилов разом із проректором Олегом Рачковським і головою профкому студентів, аспірантів та докторантів вишу Юлією Штефанко відвідали студентські гуртожитки. У присутності комендантів обговорили питання щодо посилення санітарно-епідеміологічних заходів, а також перевірили стан поточних ремонтних робіт і підготовки гуртожитків перед початком нового навчального року. Зазначимо, що 280 кімнат у гуртожитках готові  до поселення студентів.

Активізація роботи університету за пріоритетними напрямами діяльності сприятиме виконанню всіх необхідних вимог щодо здійснення освітнього процесу в новому навчальному році на належному рівні.