Першість університету з шашок

Першість університету з шашок

15.10 2020 року в Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка відновилася традиція проведення інтелектуальних змагань серед студентів.

Одним із засобів, що сприяє розвитку інтелектуальних здібностей, є гра у шашки, яка витримала випробування тисячоліттями. Шашки давно слугують людям не лише для розваг, а й для розвитку розумових здібностей. Також слід пам’ятати, що Україна знаходиться в умовах війни з Росією, а тому розвиток інноваційних технологій, збереження інтелектуального ресурсу нашої молоді – це ще один з невидимих фронтів протистояння агресору, що наближає нас до перемоги.

Так, 15 жовтня в спортивному залі № 3 відбулися змагання з шашок на Першість університету між збірними командами факультетів КПНУ, присвячені Дню захисника України.

Серед дівчат участь у змаганнях взяли 8 факультетів: КСПП, педагогічний, історичний, економічний, природничий, фізико-математичний, української мови та журналістики, іноземної філології. Місця розподілили так: І – педагогічний факультет, ІІ – факультет КСПП, ІІІ – економічний факультет.

Між чоловіками участь у змаганнях прийняли 6 факультетів: фізико- математичний, КСПП, економічний, природничий, історичний, педагогічний. В результаті інтелектуальної боротьби серед чоловіків І місце посів економічний факультет, ІІ місце – факультет КСПП, ІІІ місце – природничий факультет.

Кафедра фізичного виховання дякує усім учасникам, які прийняли активну участь у цих змаганнях. Бажає усім здоров’я, наснаги до навчання і мирного неба над головою.

Кафедра фізичного виховання висловлює особливу подяку за підтримку у нагородження команд профкому студентів, аспірантів та докторантів К-ПНУ імені Івана Огієнка.

Організацію змагань провели викладачі та працівники кафедри фізичного виховання Скавронський О.П., Гуска М.В., Бойчук М., Підлісна В.Г. Головний суддя змагань Клюс О.А.