«Твоє призначення має значення»

«Твоє призначення має значення»

21 листопада Україна відзначає День Гідності та Cвободи, що став символом демократії українського народу, символом вшанування патріотизму і мужності громадян нашої держави, котрі не раз повставали в боротьбі за захист демократичних прав та національних інтересів. Цей день – пам’ять про національний подвиг учасників Помаранчевої революції (2004 р.) та Революції Гідності (2014 р.), маніфест проти безправності й анархії, своєрідний голос народу за європейський вибір та забезпечення всіх прав і свобод, які гарантує Конституція. Тому згадаймо цього дня національних героїв, наших випускників, котрі стали на сторожі демократії та свобод українського народу, котрі віддали своє життя за мирне небо над нашими головами, за наше майбутнє.

Гордійчук Микола Миколайович (Nik Своєрідний), випускник факультету корекційної педагогіки та психології (2008 рік), український співак, шоумен, боєць батальйону спеціального призначення «Гарпун», кавалер ордена «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно), загинув 22 липня 2015 року під час виконання бойового завдання на Донбасі.

Бондарчук Сергій Михайлович, випускник фізико-математичного факультету (1983 рік), Герой України, Герой небесної сотні, громадсько-політичний діяч, активний учасник Революції Гідності, загинув 20 лютого 2014 року в м. Києві від кулі снайпера, коли виносив поранених.

На фасадах факультетів, де навчалися герої, встановлено меморіальні дошки нашим загиблим випускникам. Це постійно нагадує всім про ціну життя, гідності та свободи. У День Гідності та Свободи студенти і науково-педагогічні працівники К-ПНУ поклали квіти до меморіалів загиблих випускників і вшанували пам’ять про них хвилиною мовчання.

Не забуваймо, що ми, гідні громадяни своєї держави, маємо всі права та свободи для захисту як себе, так і інтересів своєї Батьківщини. Слава Україні! Слава Героям!

Валентина Колодій, координатор роботи зі студентською молоддю університету

Олександра Данчук, голова студентського самоврядування

природничого факультету