Відкриття власної справи

Відкриття власної справи

Відкриття власної справи. Саме за такою тематикою 12 листопада 2013 року був проведений семінар-практикум для студентів економічного факультету Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка на базі Кам’янець-Подільської Об’єднаної державної податкової інспекції, у якому взяли участь фахівці реєстраційної служби та податкових органів.

Теоретичні основи підприємницької діяльності студентам закладає університет. Практичні навики вони набувають саме на таких семінарах.

З майбутніми економістами, фахівцями туристичного бізнесу, зустрівся начальник Кам’янець-Подільської ОДПІ Ігор Бєлко, який побажав їм успіхів у створенні власного бізнесу.

Студентська аудиторія за участю начальника відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців реєстраційної служби Кам’янець-Подільського міжрайонного управління юстиції у Хмельницькій області Алли Шевчук, начальника управління доходів і зборів з фізичних осіб ОДПІ Ігоря Лісового заповнювала реєстраційні картки, вибирала види економічної діяльності, підготовлювала та передавала податкову звітність.

Виступи були дискусійними. Майбутні платники податків отримали змістовні відповіді практиків. Від імені присутніх студентів Олег Кравчук подякував організаторам за змістовний практичний семінар. Своєю чергою декан економічного факультету Ірина Володимирівна Ящишина вручила начальнику Кам’янець-Подільської ОДПІ Бєлко Ігорю Антоновичу подяку за сприяння у формуванні податкової культури молоді.

Наголосимо, що семінар-практикум проходив у рамках всеукраїнської акції «Права та обов’язки» у вищих навчальних закладах, метою якої є підвищення рівня обізнаності громадян у їхніх правах, гарантованих законодавством.

Соловйова Л.О.,

кандидат економічних наук,

член Національної спілки журналістів України