Спільна праця задля природи

Спільна праця задля природи

12 березня 2015 року в Хмельницькій обласній адміністрації відбулися ряд зібрань, у яких взяли активну участь співробітники нашого університету:

• засідання Координаційної ради зі сприяння формуванню регіональної екологічної мережі, на якому були присутні члени Координаційної ради, розвитку заповідної справи та збереження біорізноманіття декан природничого факультету М.Д. Матвєєв та завідувач кафедри біології та методики її викладання д.б.н. Л.Г. Любінська. Під час засідання розглянуто питання формування регіональної екологічної мережі Хмельниччини, вимоги європейської спільноти щодо збільшення площі заповідності та необхідність створення нових об’єктів природно-заповідного фонду.

• засідання робочої групи по вивченню ситуації щодо забруднення річки Південний Буг та загибелі водних живих ресурсів. У роботі робочої групи активну участь взяли науковці природничого факультету. Декан природничого факультету М.Д. Матвєєв і ст. викладач кафедри географії та екології Т.В. Душанова провели експертне дослідження та зробили висновки про стан річки. На засіданні виступили з пропозиціями про покращення стану річки М.Д.Матвєєв та Л.Г. Любінська.

Валентина Колодій, заступник декана
з виховної та профорієнтаційної роботи
природничого факультету