Брейн-ринг «Олімпізм та сучасність»

Брейн-ринг «Олімпізм та сучасність»

До відзначення Міжнародного дня здоров’я 26 березня 2015 року факультет фізичної культури спільно з профкомом студентів, аспірантів та докторантів Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка провели І етап у рамках обласного історичного брейн-рингу “Олімпізм та сучасність” серед студентів ВНЗ ІІІ-IV р.а. Змагання в стінах нашого вишу проводилися для академічних груп студентів І курсу напрямів підготовки “Фізичне виховання” та “Здоров’я людини”.

Кожна академічна група сформувала команду з 6 студентів (5 основних і 1 запасний). Змагання проводилися за олімпійською системою. В одній грі брали участь дві команди, які визначалися жеребкуванням. Команда, що виграла, отримувала 1 бал та зустрічалася з командою-переможцем наступної гри у фіналі. Команди, що програли попередні ігри, отримували 0 балів та зустрічалися в грі за 3 місце.

Кожна пара команд почергово отримувала по 5 запитань із тем ”Олімпійські ігри Стародавньої Греції” та “Олімпійська Україна”.
Згідно із жеребкуванням першими за ігрові столи сіли команда 13 групи “Winers” та команда 12 групи “Українські отамани”. З відривом у 2 очка перемогли “Українські отамани” – 6:4. У другій грі команда 11 групи “Спартанці” впевнено перемогла гравців 14 групи “Олімпійці” з рахунком 7:3.

У боротьбі за ІІІ місце між командами “Winers” та “Олімпійці” перемогу отримали “Олімпійці” з рахунком 6:4. А переможці попередніх турів “Спартанці” та “Українські отамани” зустрілися у фіналі, в якому з великим відривом перемогла команда 11 групи “Спартанці” (7:3).
За результатами проведення І етапу обласного історичного брейн-рингу “Олімпізм та сучасність” призові місця розподілилися так:
І місце – “Спартанці” (академічна група 11);
ІІ місце – “Українські отамани” (академічна група 12);
ІІІ місце – “Олімпійці” (академічна група 14).

Команда-переможець була відзначена кубком та грамотою, а також солодкими призами. Призери ж історичного брейн-рингу отримали грамоти і солодкі подарунки.

За кількістю правильних відповідей кращим знавцем олімпійського та спортивного руху з-поміж студентів І курсу визнаний Дмитро Гулеватий (11 група), якого нагородили медаллю.

За результатами першого етапу буде сформована збірна команда університету для участі в обласному історичному брейн-рингу “Олімпізм та сучасність” серед студентів ВНЗ ІІІ-IV р.а. напрямів підготовки “Фізичне виховання” та “Здоров’я людини” до відзначення “Міжнародного дня здоров’я”, який відбудеться 7 квітня в місті Хмельницькому.

Боднар Аліна Олександрівна,
викладач кафедри ТіМФВ та здоров’я людини