Студенти отримали стипендії на літнє навчання у Німеччині

Студенти отримали стипендії на літнє навчання у Німеччині

За результатами відбору німецькою академічною службою обміну (ДААД) м. Бонн (Німеччина) двом студенткам факультету іноземної філології Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка було надано стипендію на проходження літнього навчання у ВНЗ Німеччини:

Інна Шинкарук (3 курс, німецька філологія) – університет імені Гумбольта у м. Берліні.

Ельміра Гаджієва (5 курс, англійська філологія) – університет імені Фрідріха Шиллера у м. Єна.

Стипендії пропонуються для відвідування мовних, країнознавчих курсів, а також фахових курсів з німецької мови, які пропонуються державними німецькими ВНЗ або мовними інститутами при ВНЗ.

Німецька служба академічних обмінів є посередницькою організацією зовнішньої культурної політики, освітньої та наукової політики, а також розвитку співпраці в галузі вищої школи. Головне управління DAAD знаходиться у Бонні, воно є центром керування всієї внутрішньої та міжнародної діяльності DAAD. За кордоном DAAD представлений широкою мережею офісів, об´єднань колишніх стипендіатів. Філії та інформаційні центри у всьому світі забезпечують контакт з партнерами, а також ефективне спілкування, проведення програм та консультації. У нашому університеті контактною особою є викладач кафедри німецької мови А.Г. Братиця.

П.Л. Шулик, заступник декана
з наукової роботи та інформатизації
навчального процесу факультету
іноземної філології