А ви складали своє генеалогічне дерево?

А ви складали своє генеалогічне дерево?

Мабуть, кожному з нас хотілося б дослідити свій родовід. Але зазвичай не вистачає вільного часу, та, перш за все, відповідних знань. Нині в мережі Інтернет є чимало генеалогічних форумів, проте, коли реально сідаєш складати своє родове дерево, вже через кілька годин, з усвідомленням складнощів та «підводних течій» цього непростого процесу,  конентрація ентузіазму спадає. Чому так трапляється? А все просто. Інколи дослідник-початківець насправді не знає з чого почати.

Аби ви не робили зайвих кроків, а впевнено рухались у дослідженні поколінь свого роду, пропонуємо вам завітати на неймовірно цікаву лекцію фахівця цієї справи, директора центру вивчення генеалогії «Пращур» Віктора Долецького (м. Вінниця). «Дослідження генеалогії. Перші кроки, з чого почати» – це захід, який відбудеться  у рамках Міжнародного культурного форуму «Кам’яний острів».

Впевнена, що лекція зацікавить не лише фахових істориків, а й звичайних пересічних людей, які мають бажання з’ясувати історію своїх предків. А раптом  серед  ваших пращурів є відомі шляхетські чи дворянські роди? Ви не дізнаєтеся, як з’ясувати цей факт, якщо не прийдете до актової зали історичного факультету Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка 25 вересня о 14.30.

Ольга Комарова,
гол. редактор газети