Першість К-ПНУ імені Івана Огієнка з волейболу

Першість К-ПНУ імені Івана Огієнка з волейболу

З 23 по 28 квітня 2014 року в спортивному залі №2 була проведена першість К-ПНУ імені Івана Огієнка з волейболу. У змаганнях взяли участь шість команд, на попередньому етапі змагань команди були розподілені на дві підгрупи.

Перша підгрупа: фізико-математичний факультет, викладачі факультету фізичної культури, І курс факультету фізичної культури

Друга підгрупа: ІІ курс факультету фізичної культури, ІІІ курс факультету фізичної культури, ІV курс факультету фізичної культури, ВК «Університет».

У своїх підгрупах команди грали за колової системою.

У першій підгрупі місця розподілилися наступним чином:

І місце посіла команда викладачів факультету фізичної культури, набравши 6 очок при співвідношенні виграних та програних партій 4:0, й виборола право в стикових іграх грати за перше друге місце.

ІІ місце посіла команда фізико-математичного факультету, набравши 3 очки при співвідношенні виграних та програних партій 2:2, й виборола право в стикових іграх грати за третє четверте місце.

ІІІ місце посіла команда І курсу факультету фізичної культури, набравши 0 очок при співвідношенні виграних та програних партій 0:2, й виборола право у стикових іграх грати за п’яте шосте місце.

У другій підгрупі місця розподілилися наступним чином:

І місце – команда ІІ курсу факультету фізичної культури, набравши 9 очок при співвідношенні виграних та програних партій 6:0, й виборола право в стикових іграх грати за перше друге місце.

ІІ місце – команда ІІ курсу факультету фізичної культури, набравши 5 очок при співвідношенні виграних та програних партій 4:3, й виборола право в стикових іграх грати за третє четверте місце.

ІІІ місце – команда ІVкурсу факультету фізичної культури, набравши 3 очки при співвідношенні виграних та програних партій 3:5, й виборола право в стикових іграх грати за п’яте шосте місце.

ІV місце – команда ВК «Університет», набравши 1 очко при співвідношенні виграних та програних партій 1:6, завоювавши VІІ місце вибули з подальшої участі в змаганнях.

За підсумками стикових ігор місця розподілилися наступним чином:

І місце – команда викладачів факультету фізичної культури, набравши 3 очки.

ІІ місце – команда ІІ курсу факультету фізичної культури (0 очок).

ІІІ місце – команда фізико-математичного факультету (3 очки).

ІV місце – команда ІІІ курсу факультету фізичної культури (0 очок).

V місце – команда І курсу факультету фізичної культури (3 очки).

VІ місце – команда ІV курсу факультету фізичної культури (3 очки).

 Кращими гравцями першості К-ПНУ імені Івана Огієнка з волейболу було визнано гравців команд:

–         у складі команди ІІ курсу факультету фізичної культури: Леоніда Смалюка, студента 21 групи;

–         у складі команди фізико-математичного факультету: Валентина Яроменка, студента 5 курсу;

–         у складі команди ІІІ курсу факультету фізичної культури: Андрія Ящука, студента 33  групи;

–         у складі команди І курсу: Юрія Поповича, студента 11 групи цього ж факультету;

Команди, які посіли І–ІІІ місця, були нагородженні відповідно грамотами І–ІІІ ступенів.

Підводячи підсумки змагань хотілося б подякувати спортивному клубу Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка в нагородженні команд, кафедрі спорту і спортивних ігор в організації та проведенні змагань.

Суддівство першості відповідало офіційним правилам гри у волейбол схваленими 33-м конгресом ФІВБ на 2013–2016 роки у 2012 році. Суддівство змагань забезпечили студенти І–V курсів факультету фізичної культури.

 Прозар М.В., ст. викладач
кафедри спорту і спортивних ігор