«Інший погляд» кам’янецького режисера

«Інший погляд» кам’янецького режисера

З 23 по 24 жовтня Андрій Заєць, випускник історичного факультету нашого університету, відомий молодий режисер та активний громадський діяч нашого міста, взяв участь в Міжнародному молодіжному фестивалі соціальної реклами «Інший погляд». Захід відбувався в стінах Одеської юридичної академії, у Соціо-культурного простору «Impact HUB Odessa» та конференц-залі готелю «Юність».Режисера-конкурсанта супроводжувала також Ілона Антонюк, студентка IV курсу факультету іноземної філології, яка виконала ключову роль у одній із соціальних відеоробіт Андрія.

Мета заходу — розповісти про соціальні проблеми молоді з позицій самої молоді, а також відшукати нестандартні, оригінальні ідеї для їх вирішення, залучити молодь до відкритого обговорення та привернути увагу широкої аудиторії до соціально значущих тем.

Варто зазначити, що журі конкурсу відібрали дві відеороботи Андрія. Перша з них – соціальна мотивуюча реклама про сьогоднішні події в Україні «Борись за Україну», друга – соціальний ролик-флешмоб на екологічну тематику «Планета в твоїх руках».

За словами нашого кам’янецького учасника, програма фестивалю була насичена. «Це майстер-клас одного з головних піарщиків інтернет-магазину «ROZETKA» та інших інтернет-стартапів Євгена Сафонова (м. Харків), круглий стіл «Роль соціальної реклами у формуванні громадянської позиції сучасної молоді» за участі голови Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі професора Василя Костицького, майстер-клас PR-щика Сергія Пудіча (м. Одеса),панельні дискусії про соціальні ініціативи(проекти «Територія твого розвитку» та «Майстерня громадської активності). Із представниками та засновниками цих проектів можна було поспілкуватися та запропонувати свої ідеї для релізації в майбутньому. Також запам’ятався майстер-клас голови Оргкомітету фестивалю Тетяни Кузнєцової тощо. Кульмінацією фестивалю була ніч соціальної реклами, де можна було переглянути роботи фіналістів. Третій день фестивалю мені довелося пропустити через поїздку до Києва. На фестивалі призового місця не взяв, але отримав багато корисних знайомств, знань та ідей для реалізації в майбутньому», – поділився своїми враженнями Андрій Заєць.

Ольга Комарова,
гол. редактор газети