Українці, єднаймося!

Українці, єднаймося!

Святом єднання та співпраці однодумців став приїзд до Кам’янця-Подільського викладачів і студентів ІІ курсу філологічного факультету Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, які тимчасово навчаються у м. Старобільську Луганської обл. У програмі зустрічі було заплановано відвідання Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка (головний корпус). Гості мали можливість ознайомитися із життям факультету української філології та журналістики, роботою навчально-наукової лабораторії етнології та лабораторії діалектологічних досліджень, а також кафедри української мови (завідувач – професор Марчук Людмила Миколаївна).

Змістовну навчальну екскурсію в лабораторії етнології провів завідувач Валерій Васильович Щегельський. Із досягненнями діалектологічних пошуків на Поділлі екскурсантів ознайомила завідувач лабораторії діалектологічних досліджень Наталія Дмитрівна Коваленко. Студенти мали можливість почути живе народне мовлення подолян, ознайомитися з виданими в університеті працями викладачів, побачити зразки народних ремесел.

Також було організовано краєзнавчу екскурсію містом, під час якої гості мали можливість милуватися його краєвидами та історичними пам’ятками. Захоплювала подих височінь кам’янецьких мостів і переправа через річку Смотрич підвісними кладками.

У всіх присутніх залишилися приємні спогади про гостинність кам’янчан і невимушене спілкування. Гарні та незабутні враження збережуться і на світлинах. Зі слів гостей прозвучали щирі слова подяки та сподівання на подальшу співпрацю. На завершення приємно було почути слова: «До Кам’янця потрібно приїздити не на один день!».

P.S. Зустріч відбулася за сприяння декана факультету української філології та журналістики Бориса Олексійовича Коваленка та професора кафедри української мови Наталії Дмитрівни Коваленко.

Валерій Щегельський, завідувач
навчально-наукової лабораторії етнології