Семінар-тренінг для студентів економічного факультету

Семінар-тренінг для студентів економічного факультету

        19-20 березня для старшокурсників економічного факультету на базі Кам’янець-Подільського міського центру зайнятості було проведено семінар-тренінг на тему «Відкрий власну справу». Така форма співпраці вишу та державної служби зайнятості є особливо актуальною в процесі набуття здобувачами освіти досвіду практичного застосування компетентностей та їх адаптації в умовах професійної діяльності.

Під час тренінгу присутнім було запропоновано розробити бізнес-план із детальним розкриттям його складових і провести необхідні розрахунки. Щодо бізнес-ідей студентів, то вони були досить оригінальні: квест-кімната, кав’ярня на колесах, підприємство з надання послуг харчування, кафе здорового харчування, зелений туризм. Консультувала старшокурсників Леся Волкова, заступник начальника відділу активної підтримки безробітних міського центру зайнятості. Застосування SWOTаналізу в роботі команд допомогло учасникам тренінгу скласти план реалізації бізнес-ідеї, а також вибрати нові тренди і визначити тенденції маркетингової стратегії. Під час презентації авторських бізнес-ідей було зосереджено увагу на важливості використання навчально-ігрових технологій, які дуже зацікавили присутніх. Варто зазначити, що саме організація й проведення таких практично-навчальних заходів для студентської молоді є одним із дієвим механізмів її підготовки до майбутньої професійної діяльності.

Всім охочим котрі планують відкрити власну справу можна скористатися інноваційною платформою ефективного регулювання – Державним інфосервісом Start Business Challenge (https://sbc.regulation.gov.ua/), який  надає покрокові інструкції з детальною інформацією про дозвільні документи, що необхідні для реєстрації бізнесу.

Людмила Матвейчук (Соловйова), професор кафедри туризму

та готельно-ресторанної справи