Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка в проєкті «Освітній HUB» Хмельниччини

Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка в проєкті «Освітній HUB» Хмельниччини

20 квітня в пресцентрі Кам’янець-Подільської міської ради було презентовано Освітній Хаб Кам’янця-Подільського, який було створено на Інтернет-ресурсі Центру професійного розвитку педагогічних працівників Кам’янець-Подільської міської ради.

До роботи Освітнього Хабу активно долучився і Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка. Основне завдання, вирішення якого було покладено на проєкт «Освітній Хаб», – це формування нових компетенцій, які би допомогли людям, котрих війна змусила змінити місце проживання, адаптуватися до культурного, освітнього і економічного простору Кам’янець-Подільської територіальної громади. Кафедри університету запропонували перелік безкоштовних освітніх курсів для ВПО.

Уже з травня на основі реєстраційної бази даних було сформовано групи за конкретними напрямами. Відтак сьогодні успішно функціонують такі курси:

  • «Основи фотографії» (викладач курсу – Оксана Лівіцька, старший викладач кафедри журналістики);

  • «Застосування елементів арттерапії в освітньому процесі початкової школи» (викладачі курсу: Анатолій Ковальчук, старший викладач кафедри теорії та методик початкової освіти, та Ольга Ковальчук, старший викладач кафедри теорії та методик початкової освіти);

  • «Блогер: основи професії» (викладачі курсу: Оксана Почапська, доцент кафедри журналістики та Анастасія Отвіновська, магістрантка спеціальності «Журналістика»)

  • «Основи SMM (викладачі курсу: Оксана Почапська, доцент кафедри журналістики та Анастасія Отвіновська, магістрантка спеціальності «Журналістика»).

Продовжується формування груп із курсів: «Професія екскурсовода: знайди скарби під ногами» (викладач курсу – Ігор Касіяник, доцент, завідувач кафедри географії та методики її викладання).

Окрім того, з березня викладачі кафедри української мови проводять безкоштовні онлайн-консультації із удосконалення усного і писемного українського мовлення (завідувач кафедри української мови – Людмила Марчук, доктор філологічних наук, професор).

Кожен, хто хоче долучитися, може зареєструватися на сторінці Освітнього Хабу за покликанням.

Оксана Почапська, доцент кафедри журналістики, керівник відділу фандрайзингу