Поради з розвитку кар’єри

Поради з розвитку кар’єри

ВАЖЛИВІ ПОРАДИ ДЛЯ ПОШУКУ РОБОТИ

Пошук роботи – це досить складне завдання, особливо для студентів. Пропонуємо вам кілька слушних порад щодо роботи, яка буде не тільки прибутковою, але й приноситиме задоволення.

Перш за все поставте перед собою кілька запитань, щоб зрозуміти чого саме ви очікуєте від майбутньої професії.

СКІЛЬКИ ЧАСУ Я ГОТОВИЙ ПРИСВЯЧУВАТИ РОБОТІ?

Восьмигодинний робочий день підійде не кожному. На ринку праці є багато пропозицій віддаленої роботи, роботи з гнучким графіком, неповним робочим днем тощо. Якщо ви ще студент, то краще розглянути саме такі варіанти.

КИМ Я БАЧУ СЕБЕ ЧЕРЕЗ 5 РОКІВ?

Не кожна людина у наш складний час може впевнено відповісти на це питання. Якщо ви точно знаєте відповідь, то у вас має бути певний план. До прикладу: бачите себе власником ресторану – почніть працювати в ресторанній сфері. Тоді ви краще зрозумієте всю специфіку роботи і зможете вирішити чи хочете надалі розвиватися у цій сфері.

НА ЯКУ ЗАРПЛАТУ ПОГОДЖУВАТИСЯ?

Часто це запитання виникає у молодих спеціалістів. Вони бояться бути недооціненими або сумніваються у своїх силах і погоджуються на значно меншу зарплату. Але якщо вам дійсно не вистачає кваліфікації та досвіду варто розглянути пропозиції з меншою заробітною платою. Можливо саме ця робота допоможе вам набути необхідних навичок і досвіду, зробити перший крок у вашій кар`єрі.

ЧИ ЛЕГКО Я АДАПТУЮСЯ В НОВОМУ КОЛЕКТИВІ?

Не має такої компанії, як б не мала переліку своїх внутрішніх правил. Тому, ще на етапі співбесіди якомога більше дізнайтеся про корпоративну культуру і добре обдумайте чи підійде вам саме такий варіант.

ЧИ ПОДОБАЄТЬСЯ МЕНІ ТЕ, ЩО РОБЛЮ?

Часто саме цей аспект ніхто не бере до уваги, а даремно. Престижна компанія, солідна посада, висока зарплата – чого ще хотіти? Але поступово людина розуміє, що займається не тим. Тому обираючи роботу, не варто «гнатися за престижністю та високими доходами», а потрібно вибирати професію, яка б приносила задоволення та відповідала вашим вподобанням.

Відділ профорієнтаційної роботи,
доуніверситетської підготовки та сприяння
працевлаштуванню випускників
за інформацією Центру зайнятості