Проведення Міжнародного дня людини з синдромом Дауна в К-ПНУ

Проведення Міжнародного дня людини з синдромом Дауна в К-ПНУ

21 березня – Міжнародний день людини з синдромом Дауна.

Дата вибрана не випадково, адже двадцять перший день третього місяця пов’язаний з наявністю 3-ї хромосоми в 21-ій парі. Уперше цей День відзначили в 2006 році на VI міжнародному симпозіумі щодо синдрому Дауна, проведеному в Пальма де Майорка (Іспанія). У грудні 2011 року Генеральна Асамблея ООН запропонувала з 2012 року відзначати цей День усім державам і міжнародним організаціям.

Мета Міжнародного дня людини з синдромом Дауна – привернути увагу суспільства до проблем цих чудових людей. Своєю приголомшливою душевністю, відкритістю, наївністю, добродушністю, життєрадісністю, неймовірним позитивом вони є надзвичайними!

Кафедра спеціальної та інклюзивної освіти факультету спеціальної освіти, психології і соціальної роботи К-ПНУ, викладачі, здобувачі вищої освіти ініціювали проведення Міжнародного дня людини з синдромом Дауна шляхом розповсюдження інформації на різних факультетах університету у вигляді плакатів, публікацій у соціальних мережах, долучаючись до флешмобу «Lots of Socks». Учасники фотографуються в яскравих непарних шкарпетках, щоб висловити солідарність із людьми з синдромом Дауна.

Долучаймося й ми, адже кожна людина – унікальна, кожен з нас ‒ особливий! Дякуємо усім, хто підтримує різноманітність і толерантність!

Оксана Дмітрієва,
доцент кафедри спеціальної та інклюзивної освіти