STEM-Весна-2023: застосування технологій у підготовці майбутніх педагогічних працівників

STEM-Весна-2023: застосування технологій у підготовці майбутніх педагогічних працівників

STEM-Весна-2023 «Застосування технологій STEM освіти та інноваційних моделей розвитку обдарованості в закладі освіти» об’єднала проактивних педагогів закладів дошкільної, загальної середньої освіти Дунаєвецької міської ТГ, викладачів та студентів К-ПНУ на базі Дунаєвецького ліцею №1.

Як організувати та провести STEM-урок на вищому рівні? Як поєднати технічні науки з мистецтвом та читанням? Як гарантовано зацікавити школярів? Ці та інші актуальні питання розглянули під час зустрічі.

За ініціативи Центру ПРПП педагоги закладів освіти Дунаєвецької міської ТГ підготували добірку майстерок, презентацій, практикумів.

Участь у заході щодо застосування STEM в підготовці майбутніх педагогічних працівників взяли й науково-педагогічні працівники та студенти Університету Огієнка: кандидат філологічних наук, доцент, керівник навчально-методичного відділу К-ПНУ Наталія Гудима; кандидат фізико-математичних наук, доцент, завідувач кафедри фізики Сергій Оптасюк; студенти педагогічного факультету спеціальності 013 Початкова освіта Діана Примак та Діана Кушлак; студент фізико-математичного факультету спеціальності 014 Середня освіта (Фізика) Олександр Савчук.

Використання STEАM-освіти на практиці – це прекрасна можливість навчити здобувачів освіти мислити та знаходити необхідну інформацію, вирішувати складні завдання, приймати рішення, організовувати співпрацю, створювати ідеї та втілювати їх у життя, презентувати результати власних досліджень. Впровадження STEAM-освіти сприяє їх творчому та інтелектуальному розвитку, вчить організовувати та контролювати проєкти, тим самим гарантуючи їх гармонійний розвиток, що відповідає вимогам сучасності.

За інформацією
Центру професійного розвитку педагогічних працівників