Онлайнова відкрита лекція «Мистецтво взаємодії: шляхи вирішення конфліктних ситуацій в освітньому процесі закладу вищої освіти» для здобувачів ННІ української філології та журналістики

Онлайнова відкрита лекція «Мистецтво взаємодії: шляхи вирішення конфліктних ситуацій в освітньому процесі закладу вищої освіти» для здобувачів ННІ української філології та журналістики

Особливості взаємодії між учасниками освітнього процесу в університеті мають вагоме значення. Вербальна та невербальна комунікації часто супроводжуються суперечками та непорозуміннями, тому надзвичайно важливо вміти передбачати, попереджати і вирішувати конфлікти, якщо вони виникають.

13 квітня кафедра української мови ініціювала проведення для здобувачів вищої освіти всіх освітніх програм спеціальностей навчально-наукового інституту української філології та журналістики онлайнової відкритої лекції «Мистецтво взаємодії: шляхи вирішення конфліктних ситуацій в освітньому процесі закладу вищої освіти».

Спікер – старший викладач кафедри української мови, кандидат філологічних наук Зореслава Шевчук.

Зі вступним словом до присутніх звернулася завідувач кафедри української мови, доктор філологічних наук, професор Людмила Марчук, яка окреслила сутність поняття «конфлікт» і  наголосила на особливостях дослідження конфліктних ситуацій, зокрема в аспекті дослідження різних напрямів мови.

Зореслава Сергіївна ознайомила учасників зустрічі з Положенням про врегулювання конфліктних ситуацій у Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка, зокрема окреслила основні види конфліктів, які можуть виникати між учасниками освітнього процесу в університеті, продемонструвала чіткий алгоритм дій для вирішення таких суперечливих питань.

Спікер витлумачила основні поняття нормативного документа: булінг, гендерна рівність, дискримінація, корупція, потенційний та реальний конфлікти інтересів, сексуальні домагання, утиск.

Наприкінці зустрічі заступник директора з навчальної роботи та забезпечення якості вищої освіти, кандидат філологічних наук, доцент Наталія Шеремета наголосила на тісній співпраці зі здобувачами та готовності допомогти задля забезпечення якісного освітнього процесу і цікавого студентського життя під час навчання в навчально-науковому інституті.

Кафедра української мови