Бінарне заняття для майбутніх економістів у форматі тренінгу «Конфлікт і шляхи його вирішення»

Бінарне заняття для майбутніх економістів у форматі тренінгу «Конфлікт і шляхи його вирішення»

10 травня відбулось бінарне заняття у формі тренінгу для здобувачів вищої освіти спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», 051 «Економіка підприємства», 071 «Облік і оподаткування» ІІІ курсу з ОК Рекламна діяльність (змістовий модуль «PR в діяльності підприємства») на тему: «Конфлікт і шляхи його вирішення».

Тренінг проводила кандидат психологічних наук, доцент, доцент кафедри психології освіти Наталія Дідик. До зустрічі долучилися кандидат економічних наук, доцент, старший викладач кафедри економіки підприємства Вероніка Буторіна і кандидат економічних наук, доцент, доцент кафедри економіки підприємства Тетяна Боднарчук.

Здобувачам вищої освіти запропонували психологічні техніки відреагування та вирішення конфліктних ситуацій з допомогою вправи «Лінії конфлікту», що зображались через техніку «Каракулі» і засоби арттерапевтичного малювання; методику «РаДіти знову» (В. Назаревич).

На початку заняття тренер застосувала техніку «Передай струм», а наприкінці учасники підвели підсумки тренінгового заняття та виконали вправу «Оплески».

Майбутні менеджери сфери торгівлі, підприємці, обліковці, економісти відзначили важливість навиків розпізнання, аналізу та вирішення конфліктів у своїй професійній діяльності. Наталія Михайлівна на прохання здобувачів вищої освіти запропонувала їм поглибити знання з конфліктології та ознайомила з цікавими електронними і друкованими бібліографічними джерелами.

Вероніка Борисівна зазначила, що невід’ємним складником іміджу підприємства чи організації є імідж його управлінців, а також корпоративна етика. Тому навики недопущення і вирішення конфліктних ситуацій є важливою професійною компетентністю для майбутніх економістів.

Вероніка Буторіна,
кандидат економічних наук, доцент,
старший викладач кафедри економіки підприємства