Академічна мобільність, об’єднання університетів і студентське життя: про це та багато іншого говорили на «Каві з ректором»

Академічна мобільність, об’єднання університетів і студентське життя: про це та багато іншого говорили на «Каві з ректором»

16 квітня ректор К-ПНУ Сергій Копилов зустрівся зі здобувачами вищої освіти в межах проєкту «Кава з ректором».

Студенти спілкувалися в кав’ярні Street, що навпроти головного корпусу університету. Атмосфера сприяла невимушеній розмові.

Здобувачі освіти мали можливість поставити питання ректорові як за допомогою анонімної Google-форми, на офіційній сторінці в соціальній мережі Instagram, так і безпосередньо під час зустрічі із Сергієм Анатолійовичем.

За традицією розпочали з обговорення тих питань, які надсилали попередньо. Студенти поцікавилися, чи буде в університеті продовжуватись академічна мобільність, що відомо про об’єднання університетів, яка думка ректора щодо цього, як об’єднання університетів вплине на завершення навчання тощо. Також поспілкувалися про перспективи впровадження грантової системи навчання, можливості переведення на бюджет студентам, які відмінно навчаються і беруть активну участь у діяльності університету, алгоритм надання підвищених стипендій, як університет підтримує студентів у їхній кар’єрній підготовці та пошуку роботи після закінчення навчання. Обговорили й низку питань щодо проживання в гуртожитках університету.

Цікавились студенти і питаннями позанавчальної діяльності. Зокрема, здобувачі запитували, які основні  функції ректора на посаді, ким працював Сергій Анатолійович до обрання на посаду ректора.

Такий формат зустрічей є надзвичайно актуальним і важливим для покращення комунікації, взаєморозуміння, а також вирішення питань щодо організації освітнього процесу, студентського життя і благоустрою вишу.

Зустріч також транслювалася в соціальній мережі Instagram (у прямому ефірі на офіційній сторінці університету).

Пресцентр