«Спеціальна освіта: проблеми та перспективи»: у К-ПНУ відбулася ХVІ Міжнародна науково-практична конференція

«Спеціальна освіта: проблеми та перспективи»: у К-ПНУ відбулася ХVІ Міжнародна науково-практична конференція

18-19 квітня 2024 року на базі Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка відбулась ХVІ Міжнародна науково-практична конференція «Спеціальна освіта: проблеми та  перспективи». У заході взяли участь 420 учасників з України (із 21 області), Республіки Польща та Словацької республіки, серед яких 28 докторів наук, професорів і 78 кандидатів наук.

У межах  конференції заслухали 16 наукових доповідей на пленарному засіданні; провели 5 тематичних круглих столів з обговорення проблем і тенденцій розвитку спеціальної освіти та 6 майстер-класів.

Учасники ХVІ Міжнародної науково-практичної конференції «Спеціальна освіта: проблеми та  перспективи»  обговорили низку  актуальних проблем у галузі спеціальної освіти, зокрема: зміст професійного  стандарту на групу професій «Вчитель-логопед», «Логопед» і перспективи його впровадження; науково-практичні аспекти логопедичної роботи в системі освіти на сучасному етапі; особливості організації спеціальної освіти  в умовах воєнного стану; проблеми соціалізації осіб з інвалідністю та інноваційні технології розвитку дітей з особливими освітніми потребами.

Факультет спеціальної освіти, психології і соціальної роботи