Віртуальна виставка до Всесвітнього дня охорони праці

Віртуальна виставка до Всесвітнього дня охорони праці

Проблема захисту людини від небезпек є актуальною.  Кожна людина дбає про власну безпеку та безпеку своїх рідних. Людська цивілізація досягає все більшої могутності, а проблема безпеки її існування стає все більш гострою. Охорона праці в нашій країні є пріоритетною в діяльності державних органів і громадських організацій. Адже йдеться про найдорожчу суспільну цінність – здоров’я і життя людей. Тому роботодавець і працівник мають добре знати нормативно-правову базу в межах своїх виробничих стосунків.

Відповідно до вимог Закону України «Про охорону праці» комплексне розв’язання завдань охорони праці здійснюється на основі загальнодержавної, галузевих і регіональних програм поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища з урахуванням соціально-економічних перетворень у державі, досягнень в галузі науки, техніки й охорони довкілля.

2024 року девіз Всесвітнього дня охорони праці — «Вплив зміни клімату на безпеку та гігієну праці» (The impacts of climate change on occupational safety and health).

Цьогорічний девіз привертає увагу до значного впливу зміни погодних умов на сферу праці, особливо на безпеку та здоров’я працівників.

Бібліотека К-ПНУ пропонує ознайомитися з віртуальною виставкою, присвяченою Всесвітньому дню охорони праці: https://library.kpnu.edu.ua/?p=1833

Бібліотека К-ПНУ