У К-ПНУ відбувся ІІ етап Кубку України з легкоатлетичних метань

У К-ПНУ відбувся ІІ етап Кубку України з легкоатлетичних метань

29-30 квітня 2024 року на навчально-тренувальній базі Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка проходив ІІ етап Кубку України з легкоатлетичних метань у межах Всеукраїнських змагань з легкоатлетичних метань на честь олімпійських чемпіонів Фаїни Мельник та Анатолія Бондарчука. У Кубку України взяли участь 174 спортсмени з 19 областей України, які змагались у метанні списа, метанні молоту, метанні диску та штовханні ядра.

У змаганнях зі штовхання ядра представниця Чернігівської області Ангеліна Шепель у віковій групі «U18 Дівчата» встановила національний рекорд України з результатом 17 метрів 62 сантиметри.

Також варто зазначити високі результати:

  • у секторі з метання диску у віковій групі «Чоловіки» – Руслан Валітов (Дніпропетровська область) 55 метрів 10 саниметрів;
  • у секторі з метання молоту у віковій групі «Чоловіки» – Гліб Піскунов (Донецька область) 71 метр 87 сантиметрів;
  • у секторі з метання молоту у віковій групі «U23 Молодь жінки» – Валерія Дмитровська (м. Київ) 64 метри 23 сантиметри; у віковій групі «Жінки» – Ірина Климець (Волинська область) 67 метрів 69 сантиметрів та Олена Хамаза (Волинська область) 66 метрів 12 сантиметрів.

Безпосередню участь у проведенні та організації змагань брали науково-педагогічні працівники кафедри спорту і спортивних ігор та студенти факультету фізичної культури К-ПНУ.

Організатор – старший викладач кафедри спорту і спортивних ігор Андрій Ладиняк; керівник змагань – Олег Вергуш.

Кафедра спорту і спортивних ігор