Тренінг «Ефективна комунікація» у межах вивчення дисципліни «Мовленнєва комунікація»

Тренінг «Ефективна комунікація» у межах вивчення дисципліни «Мовленнєва комунікація»

14 травня в Молодіжному центрі Кам’янця-Подільського відбувся тренінг «Ефективна комунікація» в межах вивчення студентами навчально-наукового інституту української філології та журналістики К-ПНУ 2-3 курсів дисципліни «Мовленнєва комунікація». До заходу долучилися й студенти факультету іноземної філології.

Лектор – Богдана Лисак, тренерка національної тренерської мережі (компонент молоді) ГО «Ла-Страда Україна», а також студентка факультету спеціальної освіти, психології і соціальної роботи К-ПНУ.

Учасники ознайомилися з теоретичними засадами мовних конфліктів, зокрема з їх причинами, типами й наслідками, отримали актуальну інформацію про комунікацію (вербальну та невербальну), основні етапи активного слухання. Богдана акцентувала увагу на соціальних, культурних і психологічних аспектах конфліктів, що виникають у мовленнєвій комунікації.

Студенти активно брали участь у різноманітних інтерактивних вправах, комунікували один із одним за допомогою карток, вчилися передавати інформацію, використовуючи лише жести й міміку. Також завдяки вправі «Зіпсований телефон» зрозуміли як відбувається спотворення первинної інформації.

Учасники ділилися своїми враженнями, обговорювали найбільш корисні для себе моменти тощо.

Дякуємо Молодіжному центру Кам’янця-Подільського за співпрацю!

Кафедра української мови