К-ПНУ запрошує на нові перспективні програми!

К-ПНУ запрошує на нові перспективні програми!

Напередодні вступної кампанії – 2024 пропонуємо ознайомитися з новими перспективними освітніми програми в К-ПНУ для здобувачів вищої освіти різного рівня підготовки.

Наявність історико-культурної спадщини, туристично-рекреаційного та природно-ресурсного потенціалу Хмельниччини є базисом формування і розвитку туристичної інфраструктури Поділля, яка потребує кадрового забезпечення. Враховуючи вимоги сьогодення, кафедрою туризму та готельно-ресторанної справи започатковано нову освітньо-професійну програму другого (магістерського) рівня вищої освіти «Туристичний бізнес та індустрія гостинності». Освітня програма передбачає міжнародні студентські стажування в Іспанії, Туреччині, Болгарії, Греції, Австрія, Словаччині,  Кіпрі  тощо (туроператори та готельно-ресторанні комплекси).

Агресія росії проти України обумовила необхідність здійснення системних заходів, спрямованих на посилення національно-патріотичного виховання дітей та молоді, формування в них готовності до захисту Української держави, отримання військової освіти та служби в Збройних Силах України. Тому актуальною є освітня програма «Середня освіта (Захист України)» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, реалізація якої забезпечить формування у випускників професійних компетентностей майбутніх учителів захисту України закладу загальної середньої освіти з урахуванням сучасних викликів та потреб сьогодення. Окрім того, у 2024 році спеціальність 014.16 Середня освіта (Захист України) включено до переліку спеціальностей, яким надають особливу підтримку держави.

Кафедра спеціальної та інклюзивної освіти запрошує на навчання за новою освітньою програмою «Корекційна психопедагогіка та інклюзивне навчання» (рівень вищої освіти – перший (бакалаврський)). Актуальність програми обумовлена великою кількістю запитів на висококваліфікованих фахівців у галузі спеціальної та інклюзивної освіти. Навчання надасть вступникам широкі можливості для професійного розвитку й подальшого працевлаштування в закладах дошкільної і загальної середньої освіти зі спеціальним та інклюзивним навчанням, навчально-реабілітаційних і соціально-реабілітаційних закладах, центрах раннього розвитку. Випускники К-ПНУ успішно реалізують й приватну практику, яка в сучасних умовах має великий попит.

Для вступників до аспірантури цікавою буде освітньо-наукова програма «Психологія», яка спрямована на інтеграцію науково-дослідницької діяльності в галузі психології з інноваційною та практичною діяльністю фахівців психологічного профілю, врахування потреб регіону в проведенні й реалізації наукових досліджень. Освітньою програмою передбачено проходження аспірантської практики у закладах вищої освіти, підготовка до міжнародної публікаційної та проєктно-грантової активності; можливість міжнародного стажування та академічної мобільності.

Освітньо-професійна програма «Середня освіта (історія  та громадянська освіта)» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти зорієнтована на підготовку фахівців для здійснення освітньої діяльності з історії та громадянської освіти в закладах загальної середньої освіти, а також формує низку надзвичайно важливих і затребуваних на ринку праці компетентностей (соціально-комунікативну, інформаційно-медійну, підприємницьку та фінансову, політико-правову, розв’язання соціальних конфліктів і проблем, відповідальний соціальний вибір й ухвалення рішень).

Випускник  освітньо-професійної програми «Підприємництво і цифрові бізнес-технології» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 076 Підприємництво та торгівля знатиме основи бізнес-планування, оцінювання кон’юнктури ринків та результатів діяльності підприємницьких і торговельних структур з урахуванням ризиків, застосовуватиме базові знання з цифрових технологій у підприємницькій та торговельній діяльності, вдосконалюватиме і впроваджуватиме сучасні методи маркетингу, електронної торгівлі, обиратиме й застосовуватиме цифрові форми представлення результатів аналізу маркетингових даних.

Пресцентр