Зустріч з Оксаною Почапською: «Як презентувати свою наукову діяльність: від статті до проєкту»

Зустріч з Оксаною Почапською: «Як презентувати свою наукову діяльність: від статті до проєкту»

20 червня відбулась зустріч науково-педагогічних працівників та студентів К-ПНУ зі стипендіаткою програми наукових досліджень PASIFIC Оксаною Почапською.

Програма PASIFIC реалізується Польською академією наук і співфінансується Європейським Союзом (HORIZON 2020, Maria SklodowskaKurie).

Тема – «Як презентувати свою наукову діяльність: від статті до проєкту».

Зустріч відбулася в змішаному форматі (онлайн – 20 учасників, офлайн – 19 учасників). Із мотиваційним словом до присутніх звернулися проректор з наукової роботи Світлана Миронова і проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Геннадій Бесарабчук, які наголосили на важливості участі науково-педагогічних працівників у програмах для посилення публікаційної активності та міжнародної співпраці університету.

Під час зустрічі детальніше обговорили наукові програми і можливості в межах тієї підтримки, яка сьогодні надається українцям країнами, що входять до складу Європейського Союзу та Північної Америки. Окрім того, проаналізували етапи підготовки проєкту, обговорили поняття вдалої та невдалої анотації.

Оксана Почапська наголосила на тому, що: «На сучасному етапі панування і реалізації наукових досліджень основними тендеціями є комплексність і мультидисциплінарність. Відтак, вихід із власної інформаційної бульбашки – це те, що стає основним двигуном для успішної реалізації будь-якого проєкту: нетворкінги, співпраця з колегами з інших ЗВО, співпраця в межах різних напрямів і спеціальностей, які, на перший погляд, ніяк не перетинаються, але якщо зазирнути глибше, проаналізувати, дізнатися специфіку, то цілком очевидним стає, що жодне явище не існує в окремому своєму мікрокосмі. Світ побудований на зв’язках і взаємодіях. Саме тому в основі перспективних наукових розробок та проєктів повинна зберігатися комплексність».

Щиро дякуємо Оксані Іванівні за те, що поділилася цінним досвідом власної наукової діяльності, і сподіваємось, що це закладе основи індивідуальних та інституційних стратегій міжнародної діяльності університету!

Працюємо та перемагаємо!

Відділ міжнародних зв’язків