Вступ-2024: Як розрахувати конкурсний бал?

Вступ-2024: Як розрахувати конкурсний бал?

Конкурсний бал – це комплексна оцінка досягнень вступника, до якої входять результати вступних випробувань та інші показники, що обраховуються відповідно до Порядку прийому до закладу вищої освіти.

У 2024 році конкурсний бал для вступу на перший курс бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного та ветеринарного спрямувань) на основі повної загальної середньої освіти обчислюється на основі результатів національного мультипредметного тесту з української мови (перший обов’язковий предмет), математики (другий обов’язковий предмет), історії України (третій обов’язковий предмет) та бала за четвертий предметний блок за вибором вступника.

Також для участі в конкурсному відборі вступники зможуть використати бали зовнішнього незалежного оцінювання 2021 років з трьох конкурсних предметів або результати НМТ за 2022 або 2023 рік.

Окрім цих балів, для вступників на спеціальності, для яких він проводиться, необхідно мати результати творчого конкурсу.

Також вступники за спеціальностями галузей знань «Управління та адміністрування», «Аграрні науки та продовольство», «Публічне управління та адміністрування», спеціальностей «Менеджмент соціокультурної діяльності», «Економіка» на основі молодшого бакалавра можуть скласти єдине фахове вступне випробування, яке можна використати для вступу.

За якою формулою розраховується конкурсний бал читайте за покликанням.

За інформацією сайту Освіта.ua