Дайджест академічної мобільності

Дайджест академічної мобільності

СТИПЕНДІЇ ІМЕНІ ФУЛБРАЙТА

Офіс Програми академічних обмінів імені Фулбрайта оголошує конкурс для молодих дослідників та викладачів Fulbright Research and Development Program – стипендії для проведення досліджень в університетах США тривалістю від шести до дев’яти місяців.

У конкурсі можуть брати участь особи віком до 45 років із дворічним професійним досвідом: викладачі; аспіранти та дослідники, які ще не мають наукового ступеня; кандидати наук; адміністратори вищих навчальних закладів; співробітники науково-дослідних установ; журналісти; фахівці з бібліотечної, музейної та архівної справи; спеціалісти у сфері управління культурою; працівники громадських організацій.

Конкурсні напрями охоплюють гуманітарні, соціальні, точні, технічні та природничі дисципліни. 

Основні вимоги до кандидатів:

  • мати українське громадянство та проживати в Україні на час проведення конкурсу;
  • викладати (на умовах повної або неповної ставки) у ВНЗ або мати щонайменше 2 роки досвіду викладання, навчання в аспірантурі, дослідницької, адміністративної роботи в системі вищої освіти або 2 роки професійного досвіду у відповідній галузі;
  • володіти англійською мовою на достатньому рівні для професійного спілкування в англомовному академічному середовищі (TOEFL iBT не менше 80 балів);
  • повернутись в Україну на 2 роки після завершення терміну гранту відповідно до вимог візи J-1, яку отримують учасники програм обмінів;
  • подаватись на іншу дослідницьку програму Fulbright Scholar не раніше ніж через 2 роки після перемоги в конкурсі за програмою Fulbright Research and Development Program.

Фіналісти програми Fulbright Research and Development Program зможуть розпочати стажування/грант лише за умови очної форми навчання/роботи інституції, яка приймає в США (не в змішаному форматі або онлайновому режимі).

Дізнатись більше про Програму, перелік документів для участі в конкурсі та вимоги до їх оформлення, а також про перебіг конкурсного відбору за посиланням.

Також можна переглянути відгуки й описи дослідницьких проєктів учасників минулих років, що розміщені на сторінках Фулбрайтівських Вісників.

Дедлайн подачі заявок –  1 листопада 2024 року.

ЗАКОРДОННЕ СТАЖУВАННЯ ДЛЯ ПЕДАГОГІЧНИХ І НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ НА БАЗІ ЄВРОПЕЙСЬКОГО ІНСТИТУТУ ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ (ОСТРАВА, ЧЕХІЯ)

Стажування проводиться з метою підвищення кваліфікації та обміну досвідом із зарубіжними колегами. Після проходження програми видається Сертифікат про проходження закордонного стажування. (відповідно до  Порядку присвоєння вчених звань науковим і науково-педагогічним працівникам, затвердженого Наказом Міністерства освіти  і науки України від 14.01.2016 № 13)

Вартість стажування залежить від країни науковця.

Для участі в стажуванні необхідно надіслати анкету та документи, що зазначені в анкеті, електронною поштою: info@inter-nauka.com

Детальніше за посиланням.

Відділ міжнародних зв’язків