Ректор К-ПНУ Сергій Копилов долучився до Польсько-Української школи стратегічного управління для ректорів і проректорів

Ректор К-ПНУ Сергій Копилов долучився до Польсько-Української школи стратегічного управління для ректорів і проректорів

Ректор К-ПНУ професор Сергій Копилов долучився до Польсько-Української школи стратегічного управління для ректорів і проректорів. Захід присвячений обговоренню актуальних питань вищої освіти та викликів, із якими стикаються наші заклади вищої освіти.

Представники Спілки ректорів закладів вищої освіти України та Фундації польських ректорів напрацьовують пропозиції щодо моделей організації освітнього процесу в закладах освіти, розвитку мікрокваліфікацій, наближення вищої освіти та науки до європейських стандартів.

Зокрема, в перший день роботи Школи окреслили основні напрями діяльності та проблематику Школи (Єжи Возницький), обговорили розвиток українських закладів вищої освіти в умовах війни (Володимир Онищенко), визначили виклики, можливості й обмеження участі польських академічних та економічних інституцій у відбудові України (Кшиштоф Петрашкевич).

08 липня тривали дискусії щодо компетентностей майбутнього, ідеї соціально-відповідального університету, можливих втрат кваліфікації, викликів і нових рішень в освітньому процесі у вищій освіті та в підготовці аспірантів тощо.

Третього дня обговорили вплив штучного інтелекту на організацію освітнього процесу, модель цифрової трансформації ЗВО. Також відбулося врочисте підписання додатку до Тристоронньої угоди про співпрацю ректорського корпусу. У засіданні Школи взяв участь заступник міністра науки і вищої освіти Польщі Анджей Шептицький.

Ректори та проректори продовжують обмін досвідом і напрацьовують нові ідеї для подальшої реалізації в освітньому процесі закладів освіти.

Пресцентр