Дайджест академічної мобільності

Дайджест академічної мобільності

СТИПЕНДІАЛЬНА ПРОГРАМА DIGITAL HUMANISM FELLOWSHIP

Програма стипендій спрямована на залучення видатних науковців із різних академічних сфер до Інституту гуманітарних досліджень у Відні (Австрія), де вони можуть займатися передовими дослідженнями всіх аспектів мережевого суспільства. Digital Humanism фінансується Федеральним міністерством Австрії з питань кліматичних дій, довкілля, енергетики, мобільності, інновацій та технологій.

Кандидати на стипендії повинні досліджувати перетин діджиталізації з соціальними, економічними та геополітичними аспектами, а також інші відповідні теми в галузі гуманітарних та соціальних наук.

Два стипендіати будуть запрошені провести три місяці в Інституті навесні 2025 року.

Умови відбору:

  • кандидати на здобуття наукового ступеня доктора філософії, тобто ті, хто захистив кандидатську дисертацію на дату закінчення терміну подання заявок на стипендію, отримуватимуть стипендію в розмірі 3 000 євро на місяць;
  • кандидати, які зараз здобувають ступінь доктора філософії, отримуватимуть стипендію в розмірі 2 500 євро на місяць для покриття витрат на проживання, проїзд, медичне страхування та будь-які інші непередбачувані витрати, пов’язані з їхнім перебуванням у Відні.

Окрім того, Institute for Human Sciences (Vienna, Austria) надає стипендіатам офісні приміщення з доступом до інтернету, власні дослідницькі й адміністративні приміщення, а також безкоштовні обіди та інші послуги.

Право на участь:

  • стипендії для старших науковців надаються лише за запрошеннями;
  • кандидати на отримання візитної стипендії повинні здобувати докторський ступінь або отримати ступінь кандидата наук не більше чотирьох років тому на момент подачі заявки.

Матеріали заявки включають:

– короткий мотиваційний лист;

– опис проєкту (до 550 символів);

– пропозицію проєкту (до 7 500 символів з пробілами), що включає:

а) опис цілей проєкту;

б) обговорення сучасного стану досліджень;

в) методи;

г) план роботи;

– резюме з переліком публікацій;

– два рекомендаційні листи від науковців, які ознайомлені з академічною роботою кандидата.

Усі матеріали (англійською мовою)  мають бути подані через онлайнову форму Інституту.

Детальніше за посиланням.

Кінцевий термін подачі заявок: 22 вересня 2024 року.

 

UKRAINIAN DIGITAL CREATORS

U.S. EXCHANGE PROGRAM

Місце: Вашингтон, округ Колумбія.

Дата: 18 вересня – 2 жовтня 2024 року.

Програма обміну Ukrainian Digital Creators в США спрямована на підтримку різноманітних цифрових професіоналів з України віком від 18 до 30 років в умовах викликів, пов’язаних із неправильним використанням соціальних мереж, дезінформацією та кібербезпекою.

Під час перебування в США учасники відвідають медіа-організації, цифрові стартапи й громадські установи. Основним моментом програми стане триденний ретрит, присвячений ініціюванню та мозковому штурму щодо спільних проєктів. Спеціальні сесії досліджуватимуть можливості співпраці з DCN для підтримки ініціатив, корисних для України. Учасники братимуть участь у дискусіях та воркшопах, спрямованих на покращення їхніх цифрових навичок, стратегій кампаній і методів охоплення аудиторії. Основним аспектом ретриту буде інкубація спільних проєктів, які використовують цифрову творчість і залучення спільноти.

Основною частиною програми є практичний підхід до цифрової грамотності, що оснащує учасників інструментами для ефективної ідентифікації та боротьби з дезінформацією.

Критерії відбору:

  • заявки від представників громадянського суспільства, академічних кіл та інфлюенсерів з досвідом або інтересом до створення цифрового контенту, політичних або соціальних кампаній та боротьби з дезінформацією;
  • вільне володіння англійською мовою.

Організатори обміну забезпечують та покривають вартість авіаперельотів економ-класом, спільного проживання в готелях, більшості харчування та соціальних заходів під час події. Отримання віз є відповідальністю учасників.

Кінцевий термін подачі заявок: 14 липня 2024 року.

Детальніше тут.

Відділ міжнародних зв’язків