К-ПНУ – серед переможців конкурсу Українсько-Польських обмінів молоддю

К-ПНУ – серед переможців конкурсу Українсько-Польських обмінів молоддю

Із приємністю повідомляємо про перемогу Огієнкового Університету в конкурсі Українсько-Польських обмінів молоддю у 2024 році, оголошеного в червні 2024 року Міністерством молоді та спорту України.

К-ПНУ – у десятці переможців України, серед яких є такі заклади вищої освіти як Національний університет фізичного виховання і спорту України, Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини, Український державний університет імені Михайла Драгоманова тощо.

Мета молодіжних обмінів: підтримка співпраці української та польської молоді, а також розбудова дружніх взаємин між народами України і Республіки Польща.

Університет Огієнка взяв участь у конкурсі з проєктною заявкою на тему «БізнесЛьокус для Дівчат»  (BusinessLocus for Girls) у межах пріоритету «Розвиток підприємницьких компетентностей молоді та підтримка підприємницьких ініціатив», що передбачає обмін досвідом молоді нашого університету і Познанського університету економіки та бізнесу (Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu) у Республіці Польща.

Успішність поданої заявки стала результатом кропіткої та злагодженої роботи кафедри економіки підприємства (завідувач, професор Наталія Мазур) і відділу міжнародних зв’язків (керівник, доцент Тетяна Сторчова). Особливу подяку висловлюємо здобувачам університету: Єлизаветі Нетечі,  провідному фахівцеві відділу міжнародних зв’язків, та Юлії Франчук, членкині молодіжної ради при Камʼянець-Подільському міському голові.

Реалізація проєкту в К-ПНУ за підтримки ректора університету Сергія Копилова здійснюватиметься в горизонтальній співпраці з відповідальними структурними підрозділами: кафедра економіки підприємства (завідувач, професор Наталія Мазур), відділ міжнародних зв’язків (керівник, доцент Тетяна Сторчова), відділ бухгалтерії (гол. бухгалтер Олена Сідорова).

Подяку висловлюємо керівнику центру документації Олені Білик за технічний супровід.

Основні результати, яких планується досягти під час реалізації проєкту: підвищення рівня обізнаності учасників про можливості підприємництва, зокрема жіночого, в Україні та Польщі; створення мережі контактів між учасниками з різних країн; створення платформи для взаємного та безперешкодного обміну інтересами між молоддю з метою їх реалізації; проведення аналізу успішних бізнес-кейсів, створених на основі проєкту.

Інтеграція різних груп молоді у суспільство сприятиме вихованню цінностей рівності, безперешкодного спілкування та толерантності, подолання стереотипів, що бізнес – «це не для жінок», прояву емпатії до «іншого», подолання страху конкуренції й вміння долати перешкоди, виховання лідерської компетентності.

Загальна сума на реалізацію 10-ти проєктів становить 3 672,344 тис. грн.

Разом до нових звершень та успіхів!

Працюємо та перемагаємо!

Кафедра економіки підприємства
та відділ міжнародних зв’язків