Студентки К-ПНУ – учасниці Літньої школи польської мови в Цешині

Студентки К-ПНУ – учасниці Літньої школи польської мови в Цешині

Студентки Університету Огієнка Світлана Карп’юк, Анастасія Івахнюк та Аліна Кало з 1 серпня є учасницями Літньої школи польської мови в Цешині. Школу організовує Сілезький університет у Катовіце. Здобувачі вищої освіти беруть участь у Літній школі в межах стипендії, що фінансується Національним агентством академічних обмінів. Літня школа в Цешині триватиме майже місяць!

Протягом місяця дівчата вивчатимуть польську мову під наглядом чудових викладачів Сілезького університету. У програмі – подорожі, конкурси, диктант і… вечір народів, під час якого студенти представлять свої країни. Буде на що подивитися, адже в Цешині навчається близько 200 людей із майже 70 країн!

У Цешині Світлана, Анастасія та Аліна мали нагоду зустрітися особисто з Монікою Пацукевич, польською викладачкою, яка за направленням NAWA працює в К-ПНУ. Моніка Пацукевич у Цешині взяла участь у конференції для викладачів NAWA.

На фото ви бачите наших студенток, Моніку Пацукевич та директора департаменту «Польська мова» Національного агентства академічних обмінів Маріуша Чеха. Світлина зроблена під час урочистого відкриття Літньої школи та конференції вчителів NAWА.

Чекаємо на розповіді та фото наших студентів!

Варто додати, що ще одна студентка Яна Літинська бере участь у літній школі онлайн.

Кафедра слов’янської філології
та загального мовознавства