День: 21.08.2024

Здобувачам вищої освіти К-ПНУ призначено академічні стипендії

Згідно з наказом Міністерства освіти і науки України від 14 серпня 2024 року № 1136 «Про призначення академічних стипендій Президента України на І семестр 2024-2025 навчального року»  іменні стипендії призначені: Читати далі

«Подільські корали: геологічне минуле крізь сучасні традиції»: відбулося відкриття виставки

20 серпня в конференц-залі Національного історико-архітектурного заповідника «Кам’янець» (вул. П’ятницька, 9) відбулося відкриття виставки «Подільські корали: геологічне минуле крізь сучасні традиції», підготовленої колективом Науково-дослідної лабораторії прикладної географії та геотуризму К-ПНУ.

Корали відомі всім як жителі тропічних морів і традиційні українські прикраси. В обох випадках вони уособлюють тепло, спокій, оригінальну естетику, нотку ностальгії або бажання побувати на білосніжних пляжах теплих морів. Читати далі

Розпочався конкурс проєктів досліджень і розробок молодих учених

В Україні розпочався конкурс проєктів фундаментальних наукових досліджень, прикладних наукових досліджень та науково-технічних експериментальних розробок молодих учених.

Виконання обраних проєктів має розпочатись із 2025 року за рахунок коштів загального фонду державного бюджету.

Очікується, що роботи будуть спрямовані на вирішення актуальних завдань оборони, економіки, суспільства та відновлення України.

Тематика наукових розробок і проєктів може бути присвячена таким галузям: Читати далі