«Подільські корали: геологічне минуле крізь сучасні традиції»: відбулося відкриття виставки

«Подільські корали: геологічне минуле крізь сучасні традиції»: відбулося відкриття виставки

20 серпня в конференц-залі Національного історико-архітектурного заповідника «Кам’янець» (вул. П’ятницька, 9) відбулося відкриття виставки «Подільські корали: геологічне минуле крізь сучасні традиції», підготовленої колективом Науково-дослідної лабораторії прикладної географії та геотуризму К-ПНУ.

Корали відомі всім як жителі тропічних морів і традиційні українські прикраси. В обох випадках вони уособлюють тепло, спокій, оригінальну естетику, нотку ностальгії або бажання побувати на білосніжних пляжах теплих морів.

Кам’янчанам та гостям міста в цьому випадку неймовірно пощастило, оскільки Кам’янець-Подільський побудований безпосередньо на давньому рифі, а корали й супутні скам’янілості причаїлися буквально скрізь: у скелях каньйону, блоках мурів та будинків і навіть у давній бруківці старого міста.

Відвідавши виставку ви зможете побачити красу цих мешканців давніх морів, доторкнутися до їхніх текстур, відчути їхнє тепло, помилуватися блиском і формою в оригінальних виробах та навіть спробувати самостійно створити їх.

Експозиція триватиме до 15 вересня 2024 року.

Науково-дослідна лабораторія
прикладної географії та геотуризму