День: 26.08.2024

Підписано угоду про співпрацю з Університетом імені Адама Міцкевича в Познані (Республіка Польща)

Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка з радістю повідомляє про підписання Угоди про співпрацю з Університетом імені Адама Міцкевича в Познані (Республіка Польща). Угода відкриває нові можливості для нашого університету, закладаючи міцний фундамент для міжнародної співпраці в науковій, освітній та дослідницькій сферах.

Основні напрями співпраці:

  • Обмін студентами та викладачами.
  • Спільна організація літніх курсів, конференцій і семінарів.
  • Підтримка молодих науковців у проведенні досліджень та участі в міжнародних заходах.
  • Спільна робота над науковими публікаціями і проєктами.

Читати далі

«Українська держава перед викликами і перспективами (пост) воєнного часу»: науково-педагогічні працівники К-ПНУ долучилися до круглого столу

23 серпня в Кам’янці-Подільському відбувся круглий стіл «Українська держава перед викликами і перспективами (пост) воєнного часу», на якому обговорили спроможності та перспективи Кам’янець-Подільської громади щодо інтеграції військовослужбовців у життя поза війною.

Участь в обговоренні взяли представники міської ради та виконавчого комітету, департаменту соціальної політики та управління гуманітарної політики, громадські та релігійні організації, поліції, вищих навчальних закладів, а також ветерани, які безпосередню брали участь в реінтеграції до життя поза військовими діями. Від К-ПНУ до роботи круглого столу долучилися кандидат психологічних наук, доцент Наталія Гоцуляк та кандидат політичних наук, доцент Вадим Маркітантов. Читати далі

Михайло Кохан – срібний призер етапу Діамантової ліги у метанні молота

Здобувач другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 017 Фізична культура і спорт, метальник молота Михайло Кохан став срібним призером етапу Діамантової ліги у метанні молота з результатом 79.85 метра.

Для Михайла ці змагання стали першими після Олімпійських ігор-2024. Читати далі

Науково-методичний семінар для вчителів суспільних дисциплін Дунаєвеччини

23 серпня на базі Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка в межах співпраці з Комунальною установою Дунаєвецької міської ради «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» відбувся науково-методичний семінар для вчителів суспільних дисциплін «Актуальні питання шкільної історії та громадянської освіти: виклики, підходи та перспективи» у межах Великого Серпневого Вчительського Збору.

Із вітальним словом до учасників зустрічі звернувся кандидат історичних наук, доцент, перший проректор Володимир Дубінський, який охарактеризував сучасний стан змін у шкільній історичній освіті, їх наслідки та перспективи розвитку освітньої галузі. Читати далі

Молитва за Україну: у К-ПНУ відбувся врочистий міжконфесійний молебень

Традиційно 24 серпня, у День Незалежності України, у Храмі Різдва Христового ПЦУ, що біля навчального корпусу історичного факультету К-ПНУ, відбувся врочистий міжконфесійний молебень за Україну.

У богослужінні взяли участь науково-педагогічні працівники та співробітники університету, представники релігійної громади міста, зокрема архиєпископ Кам’янець-Подільський та Новоушицький  Герман, настоятель Храму Різдва Христового ПЦУ отець Марат та священник Римо-католицької церкви отець Михайло.

Читати далі