Науково-методичний семінар для вчителів суспільних дисциплін Дунаєвеччини

Науково-методичний семінар для вчителів суспільних дисциплін Дунаєвеччини

23 серпня на базі Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка в межах співпраці з Комунальною установою Дунаєвецької міської ради «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» відбувся науково-методичний семінар для вчителів суспільних дисциплін «Актуальні питання шкільної історії та громадянської освіти: виклики, підходи та перспективи» у межах Великого Серпневого Вчительського Збору.

Із вітальним словом до учасників зустрічі звернувся кандидат історичних наук, доцент, перший проректор Володимир Дубінський, який охарактеризував сучасний стан змін у шкільній історичній освіті, їх наслідки та перспективи розвитку освітньої галузі.

Доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри всесвітньої історії Валерій Степанков ознайомив присутніх з особливостями та історичним значенням Української революції XVII ст.

Завідувач навчальної лабораторії «Дидактика історії», асистент кафедри всесвітньої історії Ірина Пігович поділилась своїми розробками з теми «Штучний інтелект як інноваційний інструмент для підвищення ефективності навчання історії в школі», а також презентувала напрацювання студентів історичного факультету зі створення історичних навчальних коміксів.

Жваву дискусію викликала тема «Війна в Україні та її вплив на світову політику», із якою ознайомила присутніх кандидат політичних наук, викладач кафедри політології та філософії Леся Руда.

За підсумками семінару учасники отримали сертифікати.

Історичний факультет