«Українська держава перед викликами і перспективами (пост) воєнного часу»: науково-педагогічні працівники К-ПНУ долучилися до круглого столу

«Українська держава перед викликами і перспективами (пост) воєнного часу»: науково-педагогічні працівники К-ПНУ долучилися до круглого столу

23 серпня в Кам’янці-Подільському відбувся круглий стіл «Українська держава перед викликами і перспективами (пост) воєнного часу», на якому обговорили спроможності та перспективи Кам’янець-Подільської громади щодо інтеграції військовослужбовців у життя поза війною.

Участь в обговоренні взяли представники міської ради та виконавчого комітету, департаменту соціальної політики та управління гуманітарної політики, громадські та релігійні організації, поліції, вищих навчальних закладів, а також ветерани, які безпосередню брали участь в реінтеграції до життя поза військовими діями. Від К-ПНУ до роботи круглого столу долучилися кандидат психологічних наук, доцент Наталія Гоцуляк та кандидат політичних наук, доцент Вадим Маркітантов.

Під час заходу обговорили проблему: «Рани війни – фізичні, психологічні, духовні та соціальні аспекти», зокрема розкрили причини, суть та наслідки ран війни як для особистості, так і громади. Також визначили конкретні кроки для подолання (пост) воєнних проблем суспільства. Напрацьовані матеріали будуть основою ветеранської політики в громаді.

Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка активно долучається до розвитку Кам’янець-Подільської міської територіальної громади!

Пресцентр