Зустріч щодо процедури і змісту оцінювання освітніх програм відповідно до нового Положення про акредитацію

Зустріч щодо процедури і змісту оцінювання освітніх програм відповідно до нового Положення про акредитацію

28 вересня 2024 року відбулася зустріч проректора з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Геннадія Бесарабчука та керівника навчально-методичного відділу Наталії Гудими із гарантами освітніх програм другого (магістерського) рівня вищої освіти, завідувачами кафедр і деканами факультетів, освітні програми яких у першому семестрі 2024-2025 н.р. проходитимуть акредитацію, щодо процедури і змісту оцінювання освітніх програм відповідно до нового Положення про акредитацію освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти.

Геннадій Володимирович окреслив основні засади та порядок проведення акредитацій освітніх програм за оновленим Положенням. Проректор проаналізував зміни підходів до оцінювання освітньої програми, критерії відомостей самооцінювання, зосередивши увагу на нововведеннях, зокрема щодо формування у здобувачів вищої освіти компетентностей сталого розвитку, організації освітнього процесу, кадрового потенціалу  відповідно до законодавства.

Наталія Василівна, яка взяла активну участь у регіональному семінарі «Сучасний стан системи забезпечення якості вищої освіти в Україні: виклики та перспективи», організованому Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти, окреслила суттєві зміни для Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, закцентувала увагу учасників зустрічі на змінах із точки зору закладу вищої освіти та в роботі експертних груп Національного агентства. Керівник відділу окреслила особливості постакредитаційного моніторингу освітніх програм і роль апеляційної палати.

Тільки злагоджена робота всіх структурних підрозділів дасть бажаний результат у процесі акредитацій освітніх програм спеціальностей Університету Огієнка. Успіхів!

Навчально-методичний відділ