«Взаємодія сімʼї та закладу освіти у формуванні успішної особистості молодшого школяра»: відбувся семінар для здобувачів спеціальності Початкова освіта

«Взаємодія сімʼї та закладу освіти у формуванні успішної особистості молодшого школяра»: відбувся семінар для здобувачів спеціальності Початкова освіта

10 вересня вчитель, завідувач бібліотеки Кам’янець-Подільського ліцею №10 Ольга Потапова провела семінар «Взаємодія сімʼї та закладу освіти у формуванні успішної особистості молодшого школяра» для здобувачів першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти спеціальності 013 Початкова освіта на базі ЗЗСО в межах вивчення освітнього компонента. Ольга Миколаївна є випускницею педагогічного факультету ОП Початкова освіта першого (бакалаврського) рівня вищої освіти заочної форми здобуття 2024 р.

Під час зустрічі вчитель окреслила педагогіку партнерства як ключового компонента Нової української школи, адже партнерство реалізують заради успіху дітей. Також Ольга Миколаївна презентувала елементи взаємодії батьків і вчителя, наголосила на постійній комунікації вчителя з батьками, неформальному спілкуванні, всебічній допомозі, участі батьків в організації освітнього життя їхніх дітей.

Педагог виокремила ефективні форми налагодження партнерських узаємин, зокрема для здобувачів вищої освіти, які були  в ролі батьків, провела батьківські збори у формі тренінгу на згуртування батьківського колективу та формування сприятливого психологічного клімату.

Упродовж заходу комунікували, малювали, клеїли, аналізували, допомагали, шукали способи, креативили та творили.

Дякуємо Ользі Потаповій, керівникові закладу освіти Юрію Полевому та модераторові спільноти вчителів початкових класів ЦПРПП Кам’янець-Подільської міської ради Аліні Оксанюк за сприяння в підготовці майбутніх учителів початкових класів К-ПНУ!

Сподіваємось на подальшу співпарцю!

Кафедра теорії та методик початкової освіти