«Йосип Іванович Токар – очільник бібліотеки (1948-1993рр.)»: круглий стіл до Всеукраїнського дня бібліотек

«Йосип Іванович Токар – очільник бібліотеки (1948-1993рр.)»: круглий стіл до Всеукраїнського дня бібліотек

30 вересня відбулися урочистості з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек.

Із вітальним словом до учасників зустрічі звернулася проректор з наукової роботи, доктор педагогічних наук, професор Світлана Миронова.

У межах відзначення професійного свята провели круглий стіл «Йосип Іванович Токар – очільник бібліотеки (1948-1993рр.)» до 100-річчя від дня народження.

Участь у заході взяли працівники бібліотеки К-ПНУ, викладачі місцевого фахового коледжу культури і мистецтв, науково-педагогічні працівники та здобувачі вищої освіти педагогічного факультету і навчально-наукового інституту української філології та журналістики.

Із доповідями виступили директор університетської книгозбірні, кандидат історичних наук Людмила Климчук, завідувач відділення коледжу Олександра Павлюк. Завідувач сектору читального залу педагогічного факультету Тамара Сологуб поділилася спогадами про роботу під керівництвом Йосипа Івановича.

Також відбулося нагородження лауреата премії імені Й. І. ТОКАРА в галузі бібліотечної роботи. У 2024 році звання лауреата присвоєно провідному бібліотекарю центрального абонементу Інні Озімовській.

Фахівців бібліотеки відзначили нагородами за високу професійну майстерність, якісне інформаційно-бібліографічне обслуговування користувачів, вагомий внесок у впровадження інноваційних технологій та з нагоди відзначення Всеукраїнського дня бібліотек.

Ведучими урочистого заходу були студенти навчально-наукового інституту української філології та журналістики Ангеліна Гринчук і Денис Стасюк. Музичні вітання бібліотекарі отримали від студентів кафедри музичного мистецтва педагогічного факультету Вікторії Штифлюк, Анастасії Столаби, Дани Суханової.

Під час заходу прозвучало багато гарних вітань і побажань працівникам бібліотеки.

Бібліотека К-ПНУ